Doua dintre favoritele primei editii Europa League se intalnesc in sferturile de finala. Benfica primeste acasa vizita fostei adversare a Unirii Urziceni, Liverpool, intr-un meci ce se anunta "exploziv". Intr-un alt duel din sferturi, Valencia, neinvinsa in cupele europene de 11 meciuri, intalneste pe teren propriu vizita lui Atletico, echipa fostului sau jucator, dar si antrenor, Quique Sanchez Flores (a jucat 10 ani pentru Valencia si a antrenat-o timp de 2 sezoane).

Europa League - Sferturi de finala (tur):

Fulham - Wolfsburg (22:05):

Roy Hodgson (antrenor Fulham): "Wolfsburg a eliminat pe Rubin Kazan si Villarreal pentru a ajunge unde etse acum asa ca orice echipa ce e capabila sa invinga pe campioana Rusiei si una din echipele de top din Spania este evident o echipa intr-o forma buna".

Lorenz-Gunther Kostner (antrenor Wolfsburg): "Fulham are un antrenor experimentat si este o echipa foarte puternica. Pentru a avea o sansa in acest meci trebuie sa-i intampinam pe adversari cu foarte mult repect".

Echipe probabile:

Fulham: Schwarzer, Baird, Hughes, Hangeland, Konchesky, Duff, Murphy, Etuhu, Dempsey, Gera, Zamora

Wolfsburg: Benaglio, Pekarik, Barzagli, Madlung, Schafer, Josue, Riether, Gentner, Misimovic, Grafite, Dzeko

Ultimele partide jucate:

Hull City - Fulham 2-0

FSV Mainz - VfL Wolfsburg 0-2

Hamburg - Standard Liege (22:05)

Bruno Labbadia (antrenor Hamburg): "Ne-am antrenat din greu in ultimele zile asa ca am o presimtire buna in legatura cu acest meci. Echipa si-a recapatat entuziasmul si sper ca vom putea arata acest lucru in fata celor de la Standard. Adversarii nostri sunt buni, la fel ca Anderlecht, si noi trebuie sa dam tot ce avem mai bun".

Domenico D'Onofrio (antrenor Standard): "Suntem fericiti si mandri ca am ajuns in sferturile de finala si acum vom infrunta una din cele mai bune echipe din Europa. Putem inscrie impotriva lor. Noi am plecat cu sansa a doua si in meciurile cu Panathinaikos si Salzburg, dar am trecut de ei".

Echipe probabile:

Hamburg: Rost, Demel, Boateng, Mathijsen, Aogo, Pitroipa, Jarolim, Ze Roberto, Trochowski, Van Nistelrooy, Petric

Standard: Bolat, Marcos, Victor Ramos, Felipe, Pocognoli, Dalmat, Witsel, Carcela, Jovanovic, Mbokani, De Camargo

Ultimele partide jucate:

Borussia Monchengladbach - Hamburg 1-0

Standard - Charleroi 2-0

Valencia - Atletico Madrid (22:05)

Quique Sanchez Flores (antrenor Atletico): "Pentru mine este un meci special. Voi aborda aceasta partida cu optimism, caracter dar si cu sentimente contradictorii. Am lucrat foarte bine acolo si in final s-a intamplat ceea ce se intampla de obicei in fotbal. Daca sunt putin mai bun astazi, acest lucru se datoreaza timpului pe care l-am petrecut la Valencia. In ceea ce priveste intalnirea de joi, ambele echipe au un atac bun, dar in defensiva atat Valencia, cat si Atletico fac foare multe greseli".

Unai Emery (antrenor Valencia): "Trebuie sa fim inteligenti. Ambitia noastra a crescut cu fiecare meci in aceasta competitie. Cred ca prima mansa e putin probabil sa fie decisiva, dar noi ne vom stradui sa ne impunem propriul joc si sa profitam de fiecare ocazie".

Echipe probabile:

Valencia: Cesar, Alexis, Dealbert, Maduro, Bruno, Fernandes, Baraja, Joaquin, Mata, Jordi Alba, Villa

Atletico: De Gea, Ujfalusi, Perea, Dominguez, Lopez, Reyes, Assuncao, Garcia, Simao, Aguero, Forlan

Ultimele partide jucate:

Zaragoza - Valencia 3-0

Real Madrid - Atletico 3-2

Benfica Lisabona - Liverpool (sport.ro, 22:05)

Jorge Jesus (antrenor Benfica): "Alaturi de Benfica, Liverpool este cea mai puternica echipa din competitie. Asa ca cele mai puternice echipe se vor duela intre ele iar noi suntem pregatiti pentru asta. Ei sunt foarte buni atat din punct de vedere tactic, cat si tehnic. Dar dupa cum am mai spus, noi suntem pregatiti pentru a-i infrunta. Liverppol va fi cea mai puternica formatie ce o intalnim in aceasta competitie, dar rezultatul va depinde de noi - de cum jucam si de cum reusim sa ne concentram".

Rafael Benitez (antrenor Liverpool): "E important sa abordam acest meci cu incredere. Benfica este lider in campionatul intern asa ca stim ca va fi o dubla mansa dicifila. Va fi foarte important sa inscriem in deplasare".

Echipe probabile:

Benfica: Julio Cesar, Pereira, Luiz, Falcao, Coentrao, Garcia, Ramires, Martins, Di Maria, Cardozo, Saviola

Liverpool: Reina, Johnson, Carragher, Agger, Insua, Mascherano, Gerrard, Maxi, Kuyt, Babel, Torres

Ultimele partide jucate:

Benfica - Braga 1-0

Liverpool - Sunderland 3-0