Antrenorul roman Ioan Andone si-a reziliat, marti, contractul cu formatia de prima liga bulgara CSKA Sofia, a anuntat directorul executiv al CSKA, Ventsislav Zhivkov, in cadrul unei conferinte de presa. Potrivit site-ului oficial al clubului, cele doua parti au hotarat incetarea colaborarii pe cale amiabila.

In conferinta de presa, Zhivkov a tinut sa precizeze ca jucatorii romani Florentin Petre si Daniel Pancu vor ramane in continuare alaturi de echipa.

Inlocuitorul lui Andone pe banca tehnica a CSKA va fi antrenorul secund Adalbert Zafirov. "Clubul nu va numi un nou staff. De acum incolo, antrenorul principal va fi asistentul romanului, Adalbert Zafirov", a confirmat Dimitar Borissov, presedintele clubului, adaugand ca Zafirov va conduce echipa pana la finele sezonului.

Andone a venit la CSKA in ianuarie 2010, pentru 25.000 de euro pe luna, inlocuindu-l pe Lyuboslav Penev.

Potrivit presei bulgare, principalul motiv al incetarii colaborarii dintre CSKA si Andone este "situatia financiara precara" a clubului. Incidentul din urma cu doar cateva zile, cand suporterii lui CSKA au intrat pe teren in timpul meciului, incercand sa-si exprime nemultumirea fata de evolutia echipei lor ar putea fi un alt motiv al despartirii lui Andone de club. Dupa acel incident, CSKA a pierdut meciul cu 0-4 la "masa verde", fiind obligata ca urmatoarele trei meciuri "de acasa" sa le dispute pe teren neutru. De asemenea, clubul a primit o amenda de 15.000 de leva.

Ioan Andone a lasat pe CSKA Sofia cu 40 de puncte in clasamentul intern, la opt puncte de liderul Litex Lovech.