Dani Alves comenteaza pe marginea luptei dintre Barcelona si Real pentru suprematie, fundasul catalanilor fiind de parere ca rivalul din Madrid este invidios pe performantele din ultima perioada ale echipei lui Pep Guardiola. "Finala Champions League se joaca pe Bernabeu, iar daca noi vom ajunge acolo va fi mare tristete la Real", a punctat internationalul brazilian intr-un interviu pentru radioul Ona FM.

"Cel mai mult ma deranjeaza cum este prezentat clasamentul din Primera. Realul este lider, cu toate ca inca nu s-a jucat meciul de pe Bernabeu. Este ca si cum noi am fi evoluat deja in El Classico, iar acest lucru ma enerveaza la culme. Prin aceste mediatizari in legatura cu prima clasata nu se doreste decat destabilizarea atmosferei de la noi din vestiar. Stati linistiti, faptul ca Realul este pe prima pozitie nu face decat sa ne motiveze si mai mult sa fim noi acolo", a declarat Dani Alves, citat de AS.

Internationalul brazilian este de parere ca Madridul nu are niciun interes ca Barcelona sa ajunga in finala Champions League, cu toate ca echipa lui Guardiola a ramas singura reprezentanta a Spaniei in competitie.

"Finala Champions League se joaca pe Bernabeu, iar daca noi vom ajunge acolo va fi mare tristete la Real. Multa lume are interesul sa nu fim in ultimul act, cu toate ca suntem ultima reprezentanta a Spaniei in competitie. Un succes pe Santiago Bernabeu zic eu ca ar rezolva problema echipei mai bune din Primera. Atunci am avea rezultatul direct de partea noastra. Oricum, raman la ideea ca meciul cu Realul nu va stabili campioana", a conchis Dani Alves.

Real Madrid si Barcelona se afla la egalitate de puncte (68) dupa 27 de etape disputate din Primera Division, galacticii fiind insa lideri gratie golaverajului superior (74-22 Real/ 68-18 Barcelona).

In Champions League, Madridul a parasit competitia inca din faza optimilor, Realul fiind eliminat de Lyon. Barcelona este calificata in sferturile de finala, acolo unde catalanii vor intalni pe Arsenal. Finala Ligii Campionilor va avea loc pe 22 mai, pe Stadionul Santiago Bernabeu.