Criza de la club ii indreapta pe cei de la Portsmouth cu pasi repezi spre retrogradare. Oficialii din Premier League au confirmat, miercuri, faptul ca echipa va ramane fara noua puncte, dupa ce, luna trecuta, clubul a intrat in administrarea statului. In aceasta situatie, Portsmouth are acum 10 puncte, aflandu-se la o distanta de 14 puncte fata de penultima clasata.

Portsmouth a intrat in administrare luna trecuta, din cauza unor datorii de 65 de milioane de lire sterline si a devenit primul club din istoria Premier League aflat in aceasta situatie.

"Potrivit deciziei Inaltei Curti, precum intrarea in administrare a FC Portsmouth e valida, Consiliul Premier League a decis sa aplice regulamentul Ligii in legatura cu insolventa unui club membru. In concluzie, echipei FC Portsmouth i-au fost luate noua puncte, cu efect imediat. Consiliul se va intalni cu administratorul clubului pentru a ajunge la un acord in privinta modului in care vor colabora in restul sezonului pentru a ne asigura ca acest club este capabil sa-si indeplineasca obligatiile", se arata intr-un comunicat al oficialilor Premier League.

De asemenea, Portsmouth nu va avea voie sa concureze in sezonul viitor din cupele europene, chiar daca vor castiga Cupa Angliei.