Procuratura Antidoping din Italia va avea nevoie de mai mult timp pentru a studia cazul internationalului Adrian Mutu, romanul urmand a afla abia la sfarsitul lunii aprilie verdictul in cazul sibutramina, desi initial trebuia sa isi afle perioada de suspendare la inceputul lunii viitoare.

Procurorii studiaza in detaliu actele primite de la Federatia Engleza de Fotbal cu privire la "cazul cocaina", de pe vremea cand romanul activa la Chelsea, in 2004. Pe baza acestor documente, procurorul Ettore Torri va stabili daca exista sau nu vorba de recidiva in cazul atacantului de la Fiorentina. Desi initial Mutu trebuia sa primeasca verdictul la inceputul lunii aprilie, publicatia italiana Corriere Fiorentino mentioneaza ca procurorii se vor pronunta in acest caz abia la sfarsitul lunii viitoare.

In cazul in care procurorii considera ca Mutu este recidivist, pedeapsa primita va fi intre 1 si patru ani. In caz contrar, jucatorul Fiorentinei poate fi suspendat maxim trei luni, pedeapsa care ar expira la sfarsitul lunii aprilie.

Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramina la doua teste antidoping efectuate in luna ianuarie, dupa ce romanul a folosit pastile de slabit.