Vineri se da startul in Premier League din Rusia. In aceasta editie de campionat sunt angrenati si doi fotbalisti romani, Adrian Ropotan de la Dinamo Moscova si Sorin Ghionea de la FC Rostov. Partidele din acest campionat vor fi in direct si in exclusivitate la SportKlub.

Ajunsa la editia cu numarul 19 de la destramarea fostei Uniuni Sovietice si la cea de-a IX-a de cand denumirea oficiala a devenit Premier League, cea mai importanta competitie din est va fi transmisa, la fel ca si in ultimele sezoane, in direct si in exclusivitate, la SportKlub.

Debutul oficial al noului sezon in Rusia a avut loc in urma cu o saptamana cand Rubin Kazan a castigat Supercupa invingand cu 1-0 pe TSKA Moscova.

Primul meci din sezonul regulat va avea loc vineri, 12 martie, la ora 18:00, intre TSKA si Amkar Perm, in direct la SportKlub, ultima etapa din campionat fiind programata pe 29 noiembrie. SportKlub mai transmite duminica, in direct de la ora 13:00, partida dintre Rubin si Lokomotiv Moscova.

La start sunt aliniate 16 echipe, primele 5 clasate la final urmand sa reprezinte Rusia in cupele europene, in timp ce ultimele doua vor retrograda in Pervaia Liga.

Numarul fotbalistilor romani a scazut la doi in acest sezon, Adrian Ropotan de la Dinamo Moscova si Sorin Ghionea la FC Rostov fiind singuri conationali de-ai nostri care vor evolua, cel putin pentru moment, in prima liga din Rusia.

In esalonul secund al fotbalului din Rusia este angrenat si Dan Petrescu, cel care vrea sa promoveze cu formatia Kuban Krasnodar. Alaturi de el se afla si cel mai prolific jucator din Liga 1 in ultimii ani, fostul student Gigel Bucur care a dat Banatul pe bani mai multi.