Comisia de Disciplina a Ligii Profesioniste de Fotbal a amanat luarea unei decizii in privinta contestatiei depuse de FC Timisoara in legatura cu legalitatea legitimarii jucatorilor Tiberiu Balan si Dacian Varga. "Asteptam o decizie din partea Comisiei pentru Solutionarea Litigiilor", a declarat Ion Neagu, oficial LPF.

"Indiferent ce se intampla, cazul se joaca la Lausanne. Noi putem spune orice, tot vor fi unii suparati. Indiferent ca au fost legitimati corect sau incorect, Rapidul nu avea voie sa-i foloseasca. Trebuiau sa ceara inca o hartie de la liga prin care legitimau dreptul de joc al lui Varga si Balan. Cu alte cuvinte, AMF-ul a anulat anularea. Deci, cei doi nu puteau fi pana la urma folositi" - Dumitru Dragomir, presedintele LPF (gsptv).

"Toate documentele noastre sunt legale. Legitimarea lui Varga si Balan a fost corecta, iar dreptul lor de joc este incontestabil. S-a creat un mare scandal, dar asta e, cei de la Timisoara aveau dreptul sa faca o contestatie" - Ion Taban, presedintele Consiliului de Administratie al FC Rapid (mediafax).

In esenta, lucrurile par sa fie simple, dupa ce AMF-ul (Asociatia Municipala de Fotbal) a precizat ca Balan si Varga pot fi folositi (au stampilat actele necesare), aceeasi institutie a luat decizia de a anula hotararea initiala. In aceste conditii, conform lui Dumitru Dragomir, Rapidul nu mai avea dreptul sa-i foloseasca pe cei doi jucatori.

Urmeaza partea hilara a scandalului: LPF (prin persoana lui Dumitru Dragomir) a incercat sa "dreaga busuiocul" printr-o rejucare a disputei dintre Rapid si Timisoara. In viziunea oficialilor de la Liga Profesionista de Fotbal, episodul "vizarea legitimatiilor lui Varga si Balan" se putea rezolva printr-o redisputare a unui meci castigat pe teren cu 1-0 de Rapid (gol Matic 26').

Clasamentul Ligii 1 in cazul in care Timisoara castiga cu 3-0 la masa verde:

1. Timisoara 38 puncte

2. CFR Cluj 38

3. Unirea Urziceni 36

4. Steaua 36

5. Vaslui 35

6. Dinamo 34

7. Rapid 32

Clasament Liga 1 dupa Rapid - Timisoara 1-0:

1. CFR Cluj - 38 puncte

2. Urziceni - 36

3. Steaua - 36

4. FC Timisoara - 35

5. Rapid - 35

6. FC Vaslui - 35

7. Dinamo - 34.

8. FC Brasov - 31 p