Pana la startul noului sezon din Formula 1 au mai ramas putine momente, iar (cel putin la prima vedere) lupta pentru suprematie in Bahrain se va da intre Ferrari si McLaren. Cu toate acestea, MercedesGP si Red Bull vor avea si ele un cuvant important de spus.

Bahrain, Circuitul Sakhir

Lungime: 6,299 km

Tururi: 49

Cel mai rapid tur: Michael Schumacher (Ferrari) - 1:30.252 in anul 2004

Distanta totala: 308.405 km

Ultimul rezultat (2009):

1 J.Button (BrawnGP)

2 S.Vettel (Red Bull)

3 J.Trulli (Toyota).

"Cred mai mult ca niciodata ca titlurile mondiale se castiga la startul unui sezon si nu la final. Sper sa am o evolutie buna in Bahrain, acolo unde am triumfat anul trecut" - Jenson Button (McLaren Mercedes).

"Sunt foarte fericit si motivat in acelasi timp sa incepem noul sezon intr-un mod total diferit fata de anul trecut. Avem un monopost bun si fiabil" - Felipe Massa (Scuderia Ferrari).

"De-abia astept startul sezonului, sunt precum un copil. Sper sa nu dezamagesc in prima cursa a stagiunii, iar masina sa ne ajute sa obtinem un rezultat mare. Recunosc ca intentionez sa mai castig un titlu mondial" - Michael Schumacher (MercedesGP).

"Obiectivul meu este sa castig inca doua titluri in urmatoarele sezoane. Avem un monopost bun, iar acest lucru sper sa se vada si in Bahrain. Imi doresc un debut deosebit la Ferrari" - Fernando Alonso (Scuderia Ferrari).

"Am toate motivele sa fiu increzator, am fost rapizi in teste, iar masina este fiabila. Imi doresc mai mult decat anul trecut, atunci cand am terminat pe locul doi in Bahrain" - Sebastian Vettel (Red Bull).

"Am muncit mult in ultima perioada si speram ca rezultatele sa se vada. Imi doresc un rezultat bun in Bahrain si sunt constient ca startul greu din sezonul trecut nu se va mai repeta. Voi da tot ce e mai bun pentru ca McLaren sa castige" - Lewis Hamilton (McLaren Mercedes).

Circuitul din Bahrain
Circuitul din Bahrain
Foto: f1.com

Marele Premiul al Bahrainului (primul al noului sezon) va avea loc, duminica, 14 martie, de la ora 14. (Calificarile vor avea loc sambata, de la ora 13, iar cursa, duminica, ora 14 - ambele Tvr1 direct).

Vezi aici un tur virtual al Circuitului de la Sakhir: