Echipa nationala a Romaniei nu traverseaza cele mai bune momente, iar infrangerea din amicalul cu Israelul (scor 2-0) a lasat un gust amar pentru suporterii tricolorilor. Cu toate acestea, selectionerul Razvan Lucescu ne linisteste si ne asigura ca vom fi prezenti la EURO 2012. "Ne vom califica la Campionatul European", a precizat antrenorul primei reprezentative.

"Am incredere ca ne vom califica la Campionatul European din 2012. Vom incepe preliminariile cu o echipa capabila sa obtina rezultatele asteptate. In amicalul cu Israel n-am avut la dispozitie noua jucatori fata de ultima partida, disputata in compania Poloniei. In plus, am avut o singura zi la dispozitie pentru a pregati meciul", a declarat Razvan Lucescu intr-o conferinta de presa.

Selectionerul a atins si un subiect intens discutat in ultima perioada, olteanul Florin Costea, Razvan Lucescu precizand ca atacantul Craiovei va fi selectionat atunci cand va demonstra ca merita acest lucru.

"Sunt jucatori care au demonstrat ca merita sa fie echipa la nationala. Florin Costea sa arate mai intai ca poate salva Craiova de la retrogradare si dupa aceea mai vorbim. Daca am avea un campionat foarte puternic, am ajunge sa avem performantele pe care Steaua si Rapid le aveau acum cativa ani", a incheiat Razvan Lucescu.

In preliminariile pentru EURO 2012, Romania face parte din Grupa D, alaturi de Franta, Bosnia-Hertegovina, Belarus, Albania si Luxemburg.

Vezi aici programul meciurilor din Grupa D:

In 2010

3 septembrie: Romania - Albania, Luxemburg - Bosnia-Hertegovina si Franta - Belarus (acest ultim joc putandu-se disputa pe 4 septembrie)

7 septembrie: Albania - Luxemburg, Belarus - Romania si Bosnia-Hertegovina - Franta

8 octombrie: Luxemburg - Belarus si Albania - Bosnia-Hertegovina

9 octombrie: Franta - Romania

12 octombrie: Franta - Luxemburg si Belarus - Albania

In 2011

25 martie: Luxemburg - Franta

26 martie: Albania - Belarus si Bosnia-Hertegovina - Romania

29 martie: Romania - Luxemburg

3 iunie: Romania - Bosnia-Hertegovina si Belarus - Franta

7 iunie: Belarus - Luxemburg si Bosnia-Hertegovina - Albania

2 septembrie: Luxemburg - Romania, Belarus - Bosnia-Hertegovina si Albania - Franta (acest ultim meci putandu-se juca pe 3 septembrie)

6 septembrie: Romania - Franta, Bosnia-Hertegovina - Belarus si Luxemburg - Albania

7 octombrie: Bosnia-Hertegovina - Luxemburg, Romania - Belarus si Franta - Albania (acest ultim joc putandu-se desfasura pe 8 octombrie)

11 octombrie: Albania - Romania si Franta - Bosnia-Hertegovina.