Internationalul roman Cristian Chivu se va putea intoarce pe terenul de joc in aproximativ o luna, informeaza publicatia italiana Corriere dello Sport. Fundasul lui Inter Milano va fi supus unui examen neurologic la mijlocul lunii, in urma caruia ar putea primi "unda verde" pentru a juca din nou.

Cristian Chivu a suferit un traumatism cranian in 6 ianuarie, in partida pe care Inter a disputat-o cu echipa Chievo. Dupa operatia suferita, romanul s-a intors la antrenemente la inceputul lunii februarie.

Desi Mourinho spera sa-l poata folosi pe fundas in returul optimilor din Liga Campionilor cu Chelsea, acest lucru nu va fi posibil. Jucatorul de 29 de ani va fi examinat din nou de catre doctorul Giovanni Broggi, pentru a stabili daca s-a "sudat" corect craniul. In cazul in care doctorul ii va da ok-ul romanului, Chivu se poate intoarce pe teren la inceputul lunii aprilie.

"Cred ca va fi pregatit peste o luna. Se simte foarte bine si se recupereaza intr-un ritm foarte bun. Toti sunt multumiti de felul in care merg lucrurile. Mourinho se asteapta ca el sa fie apt pentru meciul cu Chelsea, dar acest lucru nu va fi posibil", a declarat Ioan Becali.

Astfel, Chivu ar putea juca din nou in 4 aprilie, in partida cu Bologna si, avand in vedere modul in care a decurs procesul de recuperare al jucatorului, nu va avea nevoie de casca de protectie. Un lucru important in recuperarea lui Chivu a fost si ca acesta a putut sa loveasca din nou balonul cu capul, in prezenta preparatorilor fizici.