Neincrederea in tanarul selectioner al Romaniei, Razvan Lucescu, a crescut "fulminant", pe parcursul a doua reprize modeste ale tricolorilor in fata nationalei Israelului, o echipa considerata "mai slaba" de catre romani, dar cotata mai bine in clasamentul FIFA pe natiuni (locul 26, fata de pozitia a 36-a inregistrata de Romania). Fara Mutu si capitanul Chivu, nationala a dezamagit si a aratat nivelul sau inaintea preliminariilor CE 2012.

Capitan al nationalei in meciul amical cu israel, Mirel Radoi a declarat dupa meci: "Din pacate n-am inceput cu dreptul. Si nou ne asteptam la o victorie, dar se pare ca am inceput cu stangul aceasta campanie. Sper sa remediem ceea ce am gresit in aceasta seara. A fost un meci echilibrat, insa, din pacate, nu am reusit sa inscriem si am primit doua goluri stupide. Nu stiu daca aceasta infrangere ne motiveaza in plus pentru ca pana la urma am pierdut contra Israelului, chiar daca nici Romania nu este una dintre cele mai bune echipe, insa cred ca nici Israelul nu este o echipa foarte buna". (TVR)

Florescu, tanarul jucator al celor de la FC Midtylland a debutat in tricoul nationalei, fiind unul dintre cei mai criticati jucatori: "Nu este un debut prea bun pentru mine. Imi pare rau ca n-am reusit un joc stralucit. E bine ca nu a fost un meci oficial. Nu putem spune ca am fost relaxati, pentru ca Razvan Lucescu ne-a tinut concentrati, dar din pacate a iesit asa. Nu conteaza ce numar am purtat, ci important e sa dau totul pe teren".

Prestatia slaba a tricolorilor a fost pusa de jucatori "in carca" schimbului de generatii, a putinelor meciuri amicale disputate, a lipsei lui Mutu si Chivu, a ghinionului etc. Nationala Israelului, devenita "complex" pentru romani (in viziunea lui Paul Codrea), a pus reale probleme romanilor, scotand in evidenta, inainte de inceperea campaniei de calificare la Euro 2012, defectele selectionatei lui Lucescu.

"Nationala a fost debusolata, a aratat ca o echipa mediocra. Israel merita sa castige 4-1. Codrea si Florescu n-au reusit nici o pasa pe culoar. Sunt jucatori de valoare medie, de pase laterale, nu poti face performanta astfel. Cat timp va continua fostul portar, Razvan Lucescu, sa joace cu Maftei si cu Nesu acesta vor fi rezultatele. L-a introdus si pe acest Florescu, dar din asin nu poti sa faci un pur-singe. Razvan a facut greseli mari si continua sa le faca", a fost concluzia lui Cornel Dinu, dupa amicalul de miercuri.

Dupa aceasta partida, viitorul lui Razvan Lucescu pe banca nationalei este vazut in ceata de catre unii oameni din fotbal romani: "La 1 noiembrie, Gica Hagi o sa fie selectioner. Nu stiu daca o sa vrea sa preia echipa, probabil ca da. Pe Razvan Lucescu nu o sa-l dea Federatia afara, ci publicul. Nu o sa mai suporte nimeni dupa ce va face 2 puncte in 3 meciuri. Daca ramane Lucescu, terminam pe locul 3 sau pe 4", a prevazut Ioan Becali.

Gica Hagi nu vrea, insa, sa vorbeasca despre o posibila inlocuire a lui Lucescu: "La nationala trebuie schimbate foarte multe lucruri. Daca nu, ne va fi foarte greu. Este nevoie de o echipa competitiva, care sa asigure continuitate in rezultate. Numele meu apare mereu la mijloc, mai ales cand este vorba de interesul unuia sau al altuia. Mie imi place insa sa vorbesc numai despre mine".