Nationala de fotbal a Romaniei a prezentat, in cursul zilei de luni, noul echipament pentru campania de calificare la EURO 2012. Tricourile vor fi de culoare rosie, iar acestea se aseamana destul de mult cu cele purtate de campioana Europei, Spania. "Aratam ca Spania, nu inseamna ca vom putea juca precum ei", a declarat Razvan Lucescu.

"Avem echipament nou si speram sa vina si rezultatele. Aratam precum Spania, dar nu inseamna ca vom putea juca precum ei. Sa nu uitam sa Spania e Spania, iar noi suntem noi. Mai important decat culoarea tricoului va conta spiritul nostru, dar si devotamentul aratat. Sper ca baietii sa fie gata sa moara pe teren. Rosu este una dintre cele trei culori ale steagului. Nu cred ca vom fi confundati cu o alta nationala. Noi suntem Romania" - Razvan Lucescu.

"Echipamentul este frumos, pe placul nostru. Vrem sa jucam bine si sa obtinem calificarea la EURO 2012. Da, echipamentul seamana destul de mult cu cel al Spaniei. Ei au reusit performante mari imbracati in rosu" - Mirel Radoi.

"Ma bucur ca revin la echipa nationala si sper ca evolutiile mele sa fie bune. Ne dorim cu totii sa ajungem la EURO, trebuie insa sa castigam pe teren acest drept" - Gabi Tamas.

"Imi place noul echipament, mai ales ca eu sunt obisnuit sa evoluez in rosu. Este culoarea pe care o avem si la Dinamo. Sper sa ajungem la EURO 2012, iar noul echipament sa ne poarte noroc" - Marius Niculae.

"E un echipament frumos, iar daca va purta noroc voi si dormi, la nevoie, cu el. Speram sa fie un nou inceput pentru echipa nationala. Avem un antrenor tanar si multe ambitii" - Ilie

Spania (stanga) si Romania (dreapta), echipamente de joc
Spania (stanga) si Romania (dreapta), echipamente de joc
Foto: HotNews.ro
Nastase.

"Nu exclud faptul ca peste cativa ani sa jucam in albastru. Un conducator de club contemporan mi-a spus ca rosu e aproape de Dinamo, dar noi nu suntem o echipa de club" - Ionut Lupescu.

O replica a tricoului de joc a echipei nationale a Romaniei va putea fi achizitionata cu 160 de lei.

Romania va intalni Israel, intr-o partida amicala, miercuri, de la ora 20:45, pe stadionul Dan Paltinisanu din Timisoara, ocazie cu care va fi inaugurat si noul echipament.

Lotul Romaniei pentru amicalul cu Israel:

Portari: Pantilimon, Bornescu

Fundasi: Maftei, Panin, Tamas, Radoi, D. Goian, Gaman, Sepsi, Nesu

Mijlocasi: Roman, Nicolita, Paduretu (l-a inlocuit pe Apostol, accidentat), Codrea, Florescu, Ghioane, Andrei Cristea, C. Deac

Atacanti: G. Bucur, Marica, D. Niculae, M. Niculae.