Rapid si Unirea Urziceni au remizat, scor 1-1, in cea de-a 19-a etapa a Ligii 1, rezultat ce le convine contra-candidatelor la titlu. Rapidistii au deschis scorul dupa noua minute de joc, prin Adrian Iencsi, dar Urziceni a restabilit egalitatea inainte de pauza, prin Bilasco.

Costin Lazar (Rapid): "Tinand cont ca Unirea joaca in Liga Campionilor, cred ca acest rezultat este unul foarte bun. Unirea este foarte bine organizata si a fost foarte greu sa-i invingem. Sanse la titlu mai sunt. Campionatul e lung". (gsptv)

Nae Manea (Rapid): "Un joc in compania unei echipe foarte bune. E un rezultat care nu ma multumeste deoarece am pierdut doua puncte. Nu sunt suparat pe jucatori, ei au facut tot ceea ce au putut pentru a castiga: au muncit, au alergat, s-au mobilizat. Avem probleme in defensiva. Herea si Lazar s-au accidentat si ei astazi. Daca nu primeam acel gol inainte de pauza poate rezultatul ar fi fost altul. Nu vreau sa comentez in niciun fel arbitrajul".

Vasile Maftei (Unirea Urziceni): "Mi-a fost greu sa joc impotriva fostilor mei colegi. Avand in vedere ca am jucat cu o echipa buna ca Rapid eu cred ca e un rezultat foarte bun. Am avut cateva ocazii clare in repriza a doua si puteam sa castigam meciul, dar asta e. Si un punct e bun".

Marius Bilasco (Unirea Urziceni): "Dupa cum am jucat nu prea suntem multumiti de rezultat. Dupa aspectul jocului Rapid ar trebui sa fie multumita de acest punct, dar noi nu. Am avut ocazii clare si meritam victoria".

Rapidistii incep partida determinati si reusesc sa deschida scorul repede, in minutul 9, atunci cand Iencsi a trimis cu umarul in plasa ialomitenilor o centrare venita de la Spadacio. Arlauskis aluneca in fata portii si nu poate para lovitura cu bolta a adversarului. Herea, accidentat in minutul 8 dupa un contact cu un coechipier, paraseste terenul devreme, in minutul 23.

Gazdele si-au creat mai multe ocazii in prima repriza, dar contra-atacurile Unirii au fost pe masura. In minutul 29 Rapid este aproape de un autogol, dupa ce Bornescu iese din poarta pentru a retine o centrare in careu a lui Brandan. Bilasco are prim-planul, trimite balonul cu capul intr-un adversar si mingea se duce spre poarta goala, dar Bozovic se repliaza si respinge. Semedo a ratat o ocazie mare de a inscrie, cu patru minute inainte ca Bilasco sa reuseasca egalarea. Frunza schimba flancul, ii centreaza pe partea dreapta lui Semedo, acesta din urma centreaza in careu, iar Bilasco trimite balonul in plasa printr-o lovitura de cap (min. 44).

Semedo, Frunza si Bilasco reusesc sa creeze presiune la poarta rapidistilor in repriza secunda. Bornescu are un reflex foarte bun in minutul 78, atunci cand respinge cu piciorul un sut al lui Sorin Paraschiv din aproprierea careului mic. In minutul 89, paseaza in spate lui Bilasco, dar capitanul Unirii reie pe langa poarta din maginea careului.

Echipe de start:

Rapid: Bornescu, Bozovic, R. Fernandes, Iencsi, Helder, Iordache, Herea, Lazar, Grigorie, Ionita, Spadacio

Unirea Urziceni: Arlauskis, Brandan, B. Fernandes, Mehmedovic, Maftei, Ricardo, Frunza, Paduretu, Apostol, Semedo, Bilasco

Arbitrii partidei: Alexandru Tudor; Cristian Nica, Aurel Ionita