Cea mai detestata echipa de la Cupa Mondiala din toate timpurile, nationala de fotbal a Argentinei din 1990 s-a clasat pe primul loc intr-un top al celor mai urate formatii de fotbal din lume, fiind urmata de echipa Bayern Munchen din anii '70 si de Estudiantes ('67-'70), intr-un clasament alcatuit de goal.com.

1. Argentina (1990) "Definitia moderna a anti-fotbalului", Argentina a jucat la Mondial cu doar doi jucatori cu "reale calitati de atac": Caniggia si Maradona, ultimul fiind accidentat si intr-o forma fizica nu prea buna. Norocosi pana in finala, argentinienii au jucat "la penalty-uri" inca din primul minut al meciului cu Germania de Vest, dar au fost invinsi intr-un mod ironic, in minutul 85, printr-o lovitura de la 11 metri acordata pentru un falut in careu inexistent.

2. Bayern Munchen (in anii '70) - In '70, Bayern Munchen si-a inceput dominatia in Germania, ceea ce a atras ura multora. Jucatorii echipei au raspuns cu violenta la unele atacuri ale fanilor rivali, acest lucru contribuind la "popularitatea" echipei. Bayern era vazuta ca o echipa norocoasa, care a beneficiat enorm din deciziile arbitrilor.

3. Estudiantes (1967-1970) - Jocul bazat pe forta fizica, implementat de antrenorul Osvaldo Zubeldia, face din aceasta echipa argentiniana una dintre cele mai detestate. Faulturile tactice, atacurile fara minge sau intimidarea adversarilor au facut ca aceasta echipa sa fie supranumita "La Tercera que Mata". Unul dintre cele mai violente atacuri ale acestei echipe a avut loc intr-un meci cu AC Milan, atunci cand totii foitbalistii de la Estudiantes au fost arestati la ordinul presedintelui argentinian, Juan Carlos Ongania.

4. Leeds United (antrenata de Don Revie) - Leeds a fost una din cele mai urate echipe in anii '60-'70, din cauza manierei "murdare" de joc, fiind denumiti atunci si "Dirty Leeds".

5. Grecia (2004) - Pana in 2004, elenii s-au calificat doar la doua turnee majore: la Euro 1980 si CM 1994. Dar parcursul bun al grecilor la Euro 2004 i-a plasat pe locul al cincilea in topul celor mai urate echipe, multi considerand ca este o formatie "anti-fotbal": Grecia a invins in primul meci de la Euro 2004 pe Portugalia, cu 2-1, a remizat cu Spania si s-a calificat in sferturi de pe pozitia a doua din Grupa A. Un 1-0 cu Franta le-a asigurat elenilor prezenta in semifinale, iar un alt 1-0 dupa minutele de prelungiri cu Cehia i-a dus pe greci in finala, acolo unde s-au impus cu 1-0 in fata Portugaliei.

6. Juventus (dintotdeauna) - Cea mai titrata echipa din Italia, ai carei fani sunt contestati ca simpatizeaza cu aceasta formatie doar pentru ca are succes, a atras ura italienilor tocmai prin succesul sau, dar si pentru ca a beneficiat de anumite decizii ale arbitrilor.

7. Manchester United (dupa 1993) - Animozitatea fata de acest club vine ca urmare a succesului echipei. Din 1993 pana in prezent, United a castigat de 10 ori titlul in Premier League si de doua ori Liga Campionilor. Multi o considera norocoasa pe United, in special datorita golurilor din ultimele minute ale meciurilor, dar si pentru ca primeste ajutor mai mult decat orice alta formatie din partea oficialilor.

8. Italia (dintotdeauna) - Nationala Italiei este neagreata pentru stilul de joc pragmatic si ultra-defensiv, fiind considerata si "creatoarea profesionalismului": tragerile de tricou, pacalirea arbitrului, simularea faulturilor. Ura asupra acestei nationale este cauzata si de "frumusetea jucatorilor italieni".

9. Arsenal (1986-1995) - "Ura" fata de aceasta echipa este cauzata de jocul "plictisitor" al echipei sub comanda antrenorului scotian George Graham. "Apogeul" animozitatii a fost atins in 1994, atunci cand Arsenal a castigat Cupa Cupelor UEFA, invingand cu 1-0 pe Parma (echipa din care faceau parte atunci Gianfranco Zola si Faustino Asprilla), in conditiile in care englezii abia au reusit sa iasa din propria jumatate de teren in acel meci.

10. Real Madrid (in perioada lui Ramon Calderon) - animozitatea fata de madrileni este justificata de incercarile nereusite ale lui Calderon de a aduce diversi jucatori la echipa.