Arbitrul FIFA retras din activitate, Mircea Salomir a murit, marti seara, la varsta de 64 de ani. Fostul arbitru international fusese diagnosticat in februarie 2009 cu tumora la creier si operat, ulterior, la Clinica de Neurochirurgie din Cluj.

Federatia Romana de Fotbal a publicat pe site-ul oficial un comunicat prin care ofera condoleante familiei indoliate:

"Aseara tarziu, spre miezul noptii, a incetat din viata, la aproape 65 de ani, dupa o indelungata suferinta, fostul arbitru FIFA Mircea Salomir.

Nascut la data de 1 mai 1945, la Turda, Mircea Salomir si-a petrecut cariera de fotbalist la Cugir, Gloria Bistrita si Universitatea Cluj, abandonand activitatea de jucator in anul 1977.

S-a dedicat arbitrajului, promovand in lotul divizionar "A" in anul 1979, pentru ca, doi ani mai tarziu, sa dobandeasca ecusonul FIFA. In perioada august 1979 - decembrie 1993 a condus, printre altele, 221 de meciuri in Divizia A, situandu-se din acest punct de vedere pe locul 5 in clasamentul romanesc "all time". Timp de 12 ani, cati s-a aflat pe lista FIFA, a arbitrat peste 40 de jocuri internationale.

Dupa ce a incheiat activitatea de arbitru, a devenit observator de arbitraj atat pe plan intern, cat si pe cel international, facand parte si din Comisia Centrala a Arbitrilor.

Federatia Romana de Fotbal si Comisia Centrala a Arbitrilor din cadrul FRF isi exprima intreaga compasiune familiei indoliate, careia ii transmite si pe aceasta cale sincere condoleante.

Dumnezeu sa-l odihneasca!"