Universitatea Craiova este aproape de a pierde cu 3-0, la masa verde, partida cu Gaz Metan Medias, contand pentru etapa cu numarul XIX din Liga 1, din cauza faptului ca nu are unde sa joace.

Oltenii nu au primit aprobarea de a juca la Severin, in timp ce pe "Ion Oblemenco" nu pot evolua pentru ca nu au un contract in termen valabil, iar acest lucru inseamna pierderea cu 3-0 a disputei la o simpla contestatie a adversarului.

Iata comunicatul de presa al Universitatii Craiova:

"FC Universitatea Craiova anunta ca nu are posibilitatea sa organizeze meciul cu Gaz Metan Medias, din cadrul etapei a XIX-a a Ligii I, de sambata, 27 februarie 2010, din urmatoarele motive:

1. Forurile fotbalistice din Romania, FRF si LPF, ne-au comunicat, oficial, in aceasta dimineata, ca partida nu poate avea loc la Severin deoarece, dupa cum sustin acestea, disputarea jocului in localitatea Severin contravine prevederilor regulamentare in vigoare, desi initial am avut acordul scris pentru disputarea meciului in localitatea mai sus mentionata.

2. Nu putem sa organizam meciul pe stadionul “Ion Oblemenco”, din Craiova, deoarece, neavand un contract in termen valabil pentru detinerea imobilului, conform regulamentului, indiferent de scorul inregistrat pe teren, pierdem meciul cu 3-0 la o simpla contestatie a oricarui tert interesat.

In aceste conditii, ne este imposibila organizarea meciului de sambata, cu Gaz Metan Medias. Din datele pe care le detinem, se pare ca baietii rai au reusit sa faca ceea ce si-au propus" - FC Universitatea Craiova.

La aflarea acestor vesti, Primaria Craiovei a remis un comunicat de presa in care precizeaza ca este gata sa reprimeasca echipe Universitatea pe arena "Ion Oblemenco":

"Echipa de fotbal Universitatea Craiova nu a primit din partea Federatiei Romane de Fotbal acordul de a juca meciurile pe stadionul din localitatea Drobeta Turnu Severin. In aceste conditii Institutia Primarului Municipiului Craiova isi reafirma declaratiile din ultima perioada, conform carora echipa de fotbal Universitatea Craiova isi poate disputa in continuare meciurile pe Stadionul „Ion Oblemenco”. In conditiile in care intre Clubul Universitatea Craiova si Primaria Municipiului Craiova vor fi reluate discutiile privind incheierea unui nou contract de concesiune, Institutia Primarului Municipiului Craiova este dispusa sa ofere concesionarea stadionului “Ion Oblemenco”, contra sumei de 1 euro/luna. Ca atare Institutia primarului Municipiului Craiova asteapta o solicitare oficiala din partea Clubului Universitatea Craiova in vederea concesionarii stadionului „Ion Oblemenco" - Primaria Craiova.

In replica celor precizate de edilii Craiovei, patronul Stiintei, Adrian Mititelu, a afirmat ca actiunea Primariei este doar una de fatada. "Solomon bate campii! Iese cu asemenea declaratii de fatada tocmai acum, crede ca se joaca cu mine, dupa ce mi-a distrus viata acum se insala amarnic. Dupa ce ca mi-a distrus si familia si clubul continua sa-si bata joc de mine, vrea sa ma faca jucaria lui. De fapt, in spatele deciziei cu derogarea de la Severin tot el se afla. Solomon mi-a luat totul, dar nu-mi poate lua demnitatea! Daca FRF nu ne lasa la Severin, nu jucam niciunde!" - Adrian Mititelu pentru craiovamaxima.ro.