Jurnalistii din Peninsula sunt increzatori in ceea ce priveste sansele ca Adrian Mutu sa scape doar cu o suspendare de o luna de zile, dupa ce a fost depistat pozitiv cu sibutramina, informeaza ViolaNews.com. "Totul depinde de faptul daca va fi sau nu considerat recidivist dupa episodul ", se scrie in La Nazione.

La doar cateva zile dupa scandalul sibutramina (Mutu a fost depistat dopat cu aceasta substanta de doua ori - pe 10 si 20 ianuarie), specialistii din fotbal vorbeau despre o pedeapsa maxima de 4 ani pentru atacantul roman, situatie in care cariera lui Adrian ar fi fost practic terminata.

Odata cu trecerea timpului, spiritele s-au mai calmat, iar in Italia se vorbeste despre sanse destul de mari ca Mutu sa scape doar cu o luna de suspendare (se incearca dovedirea faptului ca Adrian a fost de buna credinta).

In procesul sau va conta foarte mult daca CONI (Comitetul Olimpic Italian) il va considera pe roman recidivist dupa episodul "cocaina" de la Chelsea din 2004. Cum testul ordonat de formatia de pe Stamford Bridge nu a fost cerut de organele antidoping, se pare ca acest episod nu va conta pentru anchetatorii italieni.

Prima audiere a romanului va avea loc luni (1 martie), iar (conform jurnalistilor italieni) o decizie in cazul sau va fi luata de catre Tribunalul Antidoping in intervalul 16-20 martie.

In asteptarea sentintei, Mutu s-a pregatit in toata aceasta perioada, romanul dorind sa fie in forma in cazul in care va scapa ieftin dupa episodul sibutramina.

"Avocatii lui Mutu pregatesc apararea pentru testele pozitive cu sibutramina. Romanul va fi audiat de procurorul antidoping care va decide daca-l va suspenda sau nu. In cazul unei suspendari, procurorul va propune perioada descalificarii care va fi apoi evaluata de catre Tribunalul Naţional Antidoping. O decizie finala ar putea fi luata in data de 20 martie" - se precizeaza in La Nazione, conform Mediafax.