Nationala din Togo nu va putea lua parte la tragerile la sorti ale preliminariilor pentru Cupa Africii pe Natiuni 2012 (CAN), dupa ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis, joi, respingerea cererii de a lua masuri provizorii impotriva deciziei Confederatiei Africane de Fotbal (CAF) de e interzice prezenta selectionatei din Togo la urmatoarele doua editii ale competitiei.

"TAS a respins aceasta cerere de masuri provizorii dupa ce a ajuns la concluzia ca neparticiparea Togo la tragerile la sorti din 20 februarie nu pune in discutie participarea acestei echipe la primele meciuri de calificare pentru CAN 2012, care vor incepe in septembrie 2010. CAF a recunoscut nu nu se va opune realizarii unei noi trageri la sorti in cazul in care apelul Federatiei togoleze va fi admis ulterior. Avand in vedere aceste lucruri, TAS a considerat ca nu exista, in aceasta situatie, riscul unor prejudicii ireparabile pentru Togo", se arata in comunicatul TAS.

"TAS isi va continua procedura obisnuita, urmand ca o comisie de trei arbitri sa inceapa o audiere in acest caz in primavara anului 2010", adauga TAS.

Togo a primit, in 30 ianuarie, interdictia de a mai participa la urmatoarele doua editii ale CAN, dupa ce guvernul togolez a hotarat sa retraga echipa din competitie ca urmare a atacului armat asupra autocarului formatiei (soldat cu 2 morti) din 8 ianuarie la Cabinda (Angola).