Unirea Urziceni a repetat la Liverpool rigoarea tactica din toamna Champions League, apropiindu-se la doar 10 minute de un nou rezultat din categoria celor istorice. Organizarea riguroasaa jocului si capacitatea de efort similara cu a maratonistilor au fost si aseara atuurile prin care ialomitenii i-au chinuit pe profesionistii lui Liverpool pana in minutul 81, atunci cand Ngog a gasit poarta lui Arlauskis.

Evident, statistica arata ca englezii au avut marile ocazii, iar Unirea a provocat marile retrageri din camp. Insa tactica ialomitenilor a reusit, cata vreme si jocul lui Liverpool s-a pretat la un astfel de antidot: surprinzator, echipa lui Benitez s-a suprapus de multe ori cu imaginea noastra veche despre fotbalulul britanic - atletic, dar prea putin rafinat.

Calificarea se va juca la Bucuresti, saptamana viitoare, cand Unirea are o sansa unica de a elimina unul dintre marile cosmaruri ale fotbalului romanesc - Liverpool seamana cu o echipa in criza, iar daca Benitez nu schimba ceva intr-o singura saptamana, joia viitoare va trebui sa supravietuiasca arenei din Ghencea, acolo unde - in toamna - metodica Unirea a batut mandra Sevilla. Iar spaniolii aratau ceva mai bine decat ce am vazut aseara sub blazonul cormoranilor...

"Stiam determinarea echipei. La ce au aratat baietii astazi, sper ca la retur sa avem un stadion plin. Se poate intampla orice, chiar daca Liverpool a luat o optiune serioasa pentru calificare", spune Mihai Stoica, managerul echipei.

Nota buna pentru antrenorul Rony Levy care a dat echipei un profil dinamic din start (jucand cu Onofras si Bilasco in acelasi timp), iar la pauza a schimbat atitudinea echipei: intelegand ca frica de adversar ii va conduce la sufocare, ialomitenii au iesit ceva mai mult la joc, provocand lui Liverpool o repriza secunda chiar neinspirata.

"Sunt dezamagit de rezultat, va trebui sa vorbesc cu baietii ca sa uite aceasta infrangere. Este totusi un rezultat bun, am jucat la Liverpool. Organizarea jocului a fost buna si sunt multumit de cum a aratat echipa, dupa o pregatire de cinci saptamani", a declarat Ronny Levy.