Ladislau Boloni nu mai este antrenorul celor de la Standard Liege, tehnicianul roman dandu-si demisia in cursul zilei de miercuri, informeaza La Derniere Heure. Rezultatele nesatisfacatoare din ultima perioada i-au fost fatale antrenorului roman, Standard aflandu-se doar pe locul 6 in campionat, la 19 puncte distanta de liderul Anderlecht.

Dupa ce in sezonul trecut a obtinut titlul de campioana, Standard se afla pe locul 6 in Jupiler League (sezonul 2009-2010), echipa pregatita de Boloni acumuland 35 de puncte (9 victorii, 8 egaluri, 7 infrangeri). Demn de mentionat este faptul ca echipa din Liege se afla la nu mai putin de 19 puncte distanta de liderul Anderlecht.

Aventura lui Boloni la echipa belgiana a inceput cum nu se poate mai bine, tehnicianul roman castigand campionatul la chiar primul sau sezon pe banca celor de la Standard. A urmat prezenta in grupele Champions League, acolo unde formatia din Liege a terminat pe locul trei (cu 5 puncte acumulate) intr-o grupa cu Arsenal (locul 1), Olympiacos (locul 2) si Alkmaar (locul 4).

Calificati in primavara Europa League, cei de la Standard au mers din prost in mai prost in Jupiler League, formatia antrenata de Boloni fiind eliminata din cursa pentru titlu.

Pe langa toate acestea, Boloni nu a mai avut nicio relatie deosebita cu jucatorii sai, francezul Olivier Dacourt precizand zilele trecute ca antrenorul roman este "unul dintre cei mai neinsemnati" pe care i-a avut de-a lungul carierei.

"Am cunoscut mari antrenori, ca Mourinho si Capello, si niciodata nu m-am simtit nerespectat. Din punct de vedere uman, Boloni este unul dintre cei mai neinsemnati tehnicieni cu care am lucrat. Este cea mai mare deceptie a mea si imi este greu sa diger asa ceva, mai ales ca vine din partea unei persoane pe care o consider inteligenta" - Olivier Dacourt despre Loti Boloni.

Informatia demiterii lui Boloni a fost confirmata de catre conducatorii celor de la Standard pe site-ul oficial al gruparii belgiene.