Mircea Sandu este increzator in sansele Romaniei de a ajunge la EURO 2012, presedintele FRF fiind de parere ca tricolorii trebuie sa profite de o tragere la sorti destul de convenabila. "Puteam sa picam cu oricine, dar am picat din nou cu Franta. Le-am luat de mult fata acestora", a precizat destul de optimist Sandu.

"Puteam sa picam cu oricine, dar am picat cu Franta. Este o echipa buna, la fel si Bosnia-Hertegovina, care are niste individualitati foarte bune. De asemenea, de la mijloc in sus sunt foarte periculosi. Le-am luat de mult fata francezilor", a declarat Mircea Sandu, in cursul zilei de marti, citat de Agerpress.

Conducatorul fotbalului romanesc ii doreste pe Cristi Chivu si Adrian Mutu la prima reprezentativa pentru preliminariile EURO 2012, Sandu precizand ca prima reprezentativa are nevoie de toti jucatorii de valoare pe care ii are fotbalul romanesc. "Va fi foarte greu pentru Romania fara oricare jucator bun", a conchis seful de la Casa Fotbalului.

In urma tragerii la sorti de la Varsovia, Romania a fost repartizata in Grupa D, tricolorii urmand sa lupte cu Franta, Bosnia-Hertegovina, Belarus, Albania si Luxemburg pentru accesul la turneul final gazduit de Polonia si Ucraina (2012).

Partidele din preliminariile pentru EURO 2012 vor avea loc intre septembrie 2010 si octombrie 2011.

In total, vor fi 14 locuri care vor duce la turneul final, celelalte doua pozitii fiind rezervate tarilor gazda Polonia si Ucraina.

Castigatoarele grupelor si cea mai bine clasata echipa de pe locul doi se vor califica direct la EURO 2012. Pentru celelalte opt echipe de pe locul doi va exista un baraj de calificare, acesta urmand sa se desfasoare in noiembrie 2011.