Pe langa favorita certa Franta, Romania va avea de luptat pentru calificarea la EURO 2012 si cu ambitioasele nationale ale Bosniei si Belarusului, formatii care sunt pregatite sa ii lase pe tricolori chiar si in afara barajului. "Scopul nostru este sa terminam pe locul doi", a declarat Bernd Stange, selectionerul Belarusului.

"Avem noroc ca nu suntem in aceeasi grupa cu Spania, Italia sau Anglia. Acestea sunt cele mai puternice formatii din Europa, cu toate ca nici Franta nu poate fi subestimata. Suporterii nostri vor vedea superjucatori precum Franck Ribery, Thierry Henry si Samir Nasri. Nu sunt incantat ca am nimerit cu Romania, Albania si Luxemburg, am jucat contra loc in preliminariile pentru EURO 2008. Bosnia-Hertegovina este o echipa in continua crestere, dar scopul nostru este sa terminam in primele doua locuri" - Bernd Stange, selectionerul Belarusului, citat de site-ul UEFA.

"Este o grupa dificila. N-am vrut sa dam piept cu Croatia. Trebuie sa fim foarte atenti la Belarus si Bosnia-Hertegovina, in timp ce Franta si Romania sunt favorite" - Josip Kuze, antrenorul Albaniei.

"Suntem intotdeauna outsideri. Nu avem nimic de pierdut. Vom da totul la fiecare meci si nu vom aborda aceste meciuri cu frica, ci cu respect. E bine ca adversarii nu sunt prea motivati impotriva noastra" - Guy Hellers, antrenorul Luxemburgului.

Romania face parte din grupa D de calificare la Campionatul European din 2012, alaturi de nationalele Frantei, Bosniei-Hertegovina, Belarusului, Albaniei si Luxemburgului.

Partidele din preliminariile pentru EURO 2012 vor avea loc intre septembrie 2010 si octombrie 2011.

In total, vor fi 14 locuri care vor duce la turneul final, celelalte doua pozitii fiind rezervate tarilor gazda Polonia si Ucraina.

Castigatoarele grupelor si cea mai bine clasata echipa de pe locul doi se vor califica direct la EURO 2012. Pentru celelalte opt echipe de pe locul doi va exista un baraj de calificare, acesta urmand sa se desfasoare in noiembrie 2011.