Dan Petrescu este de parere ca echipa nationala a Romaniei a avut parte de o tragere la sorti buna, fostul antrenor al Urziceniului precizand ca fotbalul romanesc ar avea o problema mare daca tricolorii nu ar termina grupa de calificare pentru EURO 2012 pe una dintre primele doua pozitii.

"E o grupa buna, mai buna decat precedenta. Romania si Franta vor termina pe primele doua locuri, nu stiu insa in ce ordine. Si Bosnia poate fi periculoasa, dar favorite sunt Franta si Romania, in aceasta ordine. Trebuie sa castigam meciurile cu echipele mai mici, daca reusim, avem sanse mari. Si generatia noastra a facut la fel. Franta nu mai e echipa de acum cativa ani, poate fi invinsa, putem termina inaintea lor. Indiferent de cine va juca la nationala. Avem potential. Cred ca ar fi o problema daca n-am iesit pe unul dintre primele doua locuri" - Dan Petrescu (gsptv).

"As fi preferat Rusia, pe care o batusem 3-0 in amicalul din 2008, parca ne-am saturat de Franta. Bosnia este o echipa in crestere, foarte buna, care a jucat baraj cu Portugalia pentru calificarea la Mondialul 2010. Cu Belarus, chiar daca am batut-o de doua ori in preliminariile CE 2008, sa nu uitam ca am avut meciuri foarte dificile. Albania e greu de invins in deplasare, amintiti-va ce lupte am avut la Tirana pana i-am biruit tot in preliminariile CE 2008" - Dorin Goian (gsp).

"Am avut noroc cu Franta pe Stade de France si ghinion la Constanta. Franta e favorita. Noi ne batem pentru locul doi cu Bosnia si Belarus. In preliminariile trecute am urmarit aceasta echipa, pe Bosnia, o formatie tanara, cu tupeu, dar daca vrem sa ne calificam, va trebui sa uitam cu cine jucam si sa castigam fiecare meci" - Mirel Radoi (gsptv).