George Copos reuseste tranzactii importante chiar si in perioada de criza economica, Rapidul urmand sa incaseze 2.5 milioane de euro pentru atacantul Alexandru Ionita. Vandut la FC Koln, fotbalistul va ramane insa in Giulesti (sub forma de imprumut) pana in vara. Cu toate ca a anuntat de ceva timp ca vrea sa renunte la Rapid, Copos scoate in continuare bani frumosi din "farmecul vietii".

George Copos l-a cedat pe tanarul Ionita in Germania, chiar daca patronul bucurestenilor a declarat in mai multe randuri ca Rapidul nu se va desparti de niciun jucator in aceasta iarna. Giulestenii se pot declara multumiti de tranzactie, Rapidul urmand sa primeasca 2.5 milioane de euro in schimbul atacantului de 21 de ani.

Ionita a inceput sezonul din postura de rezerva, dar si-a castigat un loc de titular incetul cu incetul. Fotbalistul a punctat pentru prima data in etapa cu numarul VIII, iar pana la finalul turului a bifat in total sase goluri.

Interesant este faptul ca Alexandru Ionita va evolua in continuare pentru Rapid, cu toate ca a fost cedat la Koln. Copos a negociat in stilu-i caracteristic, iar jucatorul a fost imprumutat de germani la giulesteni pana la finalul sezonului de Liga 1.

"Ionita a semnat cu FC Koln, este un contract pe trei ani si jumatate. Jucatorul a fost extraordinar de bine primit aici si cu siguranta este cea mai buna solutie pentru el. Iar de la FC Koln a venit si cea mai buna oferta salariala pentru jucator, asa ca era normal sa fie prima optiune", a declarat Traian Gherghisan, agentul jucatorului, pentru Mediafax.

Ionita va incasa de la formatia germana un salariu de un milion de euro pe stagiune, fara alte bonusuri care ar putea aparea de-a lungul unui sezon competitional.

Un lucru e clar, George Copos a mai dat un tun financiar, Ionita fiind cel mai scump fotbalist vandut din Liga 1 in aceasta perioada de transferuri (cel putin pana in acest moment).

Topul transferurilor facute de Rapid in ultima perioada:

1. Cristian Sapunaru, cedat in 2008 pentru 6 milioane de euro la FC Porto

2. Ionut Mazilu, cedat in 2008 pentru 4 milioane de euro la Dnepr Dnepropetrovsk

3. Alexandru Ionita, cedat in 2010 pentru 2.5 milioane de euro la FC Koln.