Formatiile din Premier League au simtit din plin criza economica in ultima perioada, englezii transferand in aceasta iarna in valoare de 30 de milioane de lire sterline, conform unui studiu Deloitte, citat de Reuters.

Suma este foarte mica, daca tinem cont de faptul ca in 2009 Chelsea, City si compania au cheltuit nu mai putin de 170 de milioane de lire sterline.

Dupa ce au detinut suprematia in transferuri in ultimele sezoane, echipele din Premier League s-au orientat catre imprumuturi. Cele 30 de milioane de lire sterline au dus Anglia la egalitate cu Serie A, italienii alocand aceeasi suma pentru achizitia de jucatori in aceasta iarna.

"Acest record de 170 de milioane de lire sterline nu cred ca va mai fi atins curand, tinand cont de criza economica mondiala", a declarat un expert financiar citat de Reuters.

Premier League nu a mai cheltuit atat de putin din ianuarie 2003, atunci cand formatiile britanice au achizitionat in valoare de 35 de milioane de lire sterline.

"Imprumutul este foarte la moda in randul echipelor de fotbal. Motivele sunt simple: cluburile cheltuie mult mai putin, iar jucatorul va fi cumparat doar in cazul in care da satisfactie. Imprumuturile de jucatori au reprezentat 70% din mutarile efectuate in aceasta iarna in Premier League", a precizat Paul Miller, expert financiar.