Adrian Mititelu, patronul echipei Universitatea Craiova, a fost audiat de catre DNA Pitesti, in cursul zilei de luni, in cazul "Mita pentru arbitri", informeaza Mediafax. Omul de afaceri oltean a fost chemat in calitate de martor si de parte vatamata.

"Am fost chemat ca martor si parte vatamata la meciul FC Arges-Universitatea Craiova. Am fost chemat mai demult, dar ca martor vin si eu cand pot, nu cand vrea cineva anume", a declarat Mititelu dupa iesirea de la DNA.

"Nu este nimic senzational. Domnul Adrian Mitelu a fost invitat in calitate de martor in dosarul coruptiei din arbitraj. Va mai aduceti aminte ca Universitatea Craiova a fost fost prejudiciata de arbitri la meciul cu FC Arges, din sezonul trecut, meci ce a facut obiectul anchetei de cercetare penala a organelor abilitate", a precizat Dan Idita, avocatul Universitatii, citat de Mediafax.

In urma unei anchete a DNA, Cornel Penescu (patron FC Arges), Gheorghe Constantin (fostul sef al Comisiei Centrale a Arbitrilor) si Liviu Facaleata au fost retinuti in luna aprilie a lui 2009, acestia fiind acuzati de faptul ca au initiat un grup infractional organizat, al carui scop a fost obtinerea de beneficii financiare sau materiale. Cei trei au fost eliberati din arest la sfarsitul saptamanii trecute (pe 29 ianuarie 2010).

In dosarul "Mita in fotbal" mai sunt implicate si alte personaje - Florin Prunea (fost oficial al FRF), Marcel Lica (observator federal), arbitrii Sorin Corpodean, Aurelian Bogaciu, Marcel Savaniu, Cristian Lucian Dan si Sorin Caia, Gheorghita Pieca (fost administrator al FC Arges), Daniela Carstina (director in cadrul societatii PIC) si Cristian Minca (fost presedinte al FC Arges), dar acestia au fost judecati in libertate.