Manchester United a obtinut o victorie superba in derby-ul etapei, reusind sa se impuna pentru prima data in Premier League pe Emirates Stadium in fata celor de la Arsenal, scor 3-1. Rooney si-a trecut numele pe lista marcatorilor si a inregistrat golul sau cu numarul 100 in prima liga engleza.

Pustii lui Wenger au atacat inca din primele minute, Arshavin si Nasri trecand pe langa deschiderea scorului. Manchester a raspuns imediat si a marcat doua goluri in patru minute. Nani a fost cel care a "desenat' o faza spectaculoasa de atac, in minutul 33. Portughezul lui United a patruns pe partea dreapta, a fost inchis imediat de doi adversari, dar a reusit sa se strecoare, a mai driblat un "tunar" la marginea careului, iar lobul sau a fost respins in proprie poarta de Almunia.

Acelasi Nani a contribuit decisiv la marcarea golului secund, in minutul 37, atunci cand i-a pasat perfect lui Wayne Rooney. In debutul reprizei secunde, sud-coreeanul Park Jiu-Sung a facut o cursa de unul singur spre poarta lui Almunia si a inscris golul al treilea. In absenta lui Rio Ferdinand si a lui Vidic, Arsenal a fortat, insa a marcat un singur gol in minutul 80 prin Vermaelen si a inregistrat prima infrangere din ultimele trei luni ale primei ligi engleze.

Manchester ajunge la al cincilea meci castigat in fata lui Arsenal si se apropie la un punct de liderul clasamentului, Chlesea. Londonezii s-au impus sambata seara in fata celor de la Burnley cu 2-1, prin golurile marcate de Anelka si Terry.

Rezultatele inregistrate duminica in Premier League:

Manchester City - Portsmouth 2-0. Marcatori: Adebayor '40, Kompany '45

Arsenal - Manchester United 1-3. Marcatori: Vermaelen '80/ Almunia (autogol) '33, Rooney '37, Park '52

Clasament:

1. Chelsea 54 puncte (23 meciuri)

2. Manchester United 53p (24 meciuri)

3. Arsenal 49p (24 meciuri)