Echipa nationala de fotbal a statului Togo, care s-a retras de la Cupa Africii pe Natiuni (CAN) 2010 din Angola dupa ce autocarul formatiei a fost atacat de o grupare terorista, a fost suspendata de catre Confederatia Africana pentru urmatoarele doua editii ale competitiei.

"Comitetul Executiv suspenda Togo pentru doua editii ale Cupei Africii pe Natiuni. Aceasta sanctiune este una legala. A avut loc o interferenta guvernamentala, ceea ce noi nu putem accepta", a declarat Issa Hayatou, presedintele Confederatiei Africane (CAF), pentru AFP.

UPDATE:"Vom face apel. Vom folosi toate mijloacele posibile pentru ca aceasta decizie sa fie anulata", a declarat ministrul Sportului din Togo, Christophe Tchao.

In 8 ianuarie 2010, autocarul nationalei Togo a fost victima unui atac armat in regiunea Cabinda. In urma acestui incident, mai multi jucatori au fost raniti si doi membri ai staff-ului togolez si-au pierdut viata. Dupa acest atac sangeros, guvernul statului Togo a hotarat sa retraga echipa de la CAN 2010, actiune ce a atras de la sine descalificarea automata a echipei din competitie.