Cesare Prandelli, antrenorul Fiorentinei a sustinut, sambata, o conferinta de presa in cadrul careia a vorbit despre situatia dificila in care se afla atacantul echipei sale, internationalul roman Adrian Mutu.

"Am vorbit cu Adrian si pentru mine e o situatie stanjenitoare. Stie foarte bine ca a facut o prostie. Noi le-am spus intotdeauna baietilor ca trebuie sa semnaleze medicilor chiar si cand isi schimba pasta de dinti. Mutu va continua sa se antreneze, si ne-am gandit la diferite variante. El trebuie sa isi revina stand impreuna cu familia sa. Mutu trebuie sa inteleaga care sunt adevaratele valori in viata. Cand isi va reveni din soc se va antrena din nou alaturi de echipa, dar acum vreau sa ramana pe cat posibil alaturi de cei dragi", a declarat Prandelli, potrivit Fiorentinanews.

In ceea ce priveste starea de spirit a echipei, Prandelli a mentionat: "Suntem sensibili si aceasta stire a fost o lovitura dura, dar am incredere in capacitatea echipei de a se mobiliza. Este un motiv in plus pentru multi dintre jucatori de a da mai mult pe teren, din punct de vedere al comportamentului. Paradoxal, aceasta lovitura ar putea fi un avant pentru noi".

"Eu personal sunt deziluzionat, preocupat, infuriat, dar linistit deoarece am motive destule. Sper sa il avem pe Mutu inapoi la echipa in luna mai", a adaugat antrenorul Fiorentinei. (Firenze Viola)

Mutu este sustinut de intreaga echipa, Sebastian Frey, portarul Fiorentinei aratandu-i sambata sprijinul sau: "Imi pare rau ca Adrian Mutu are necazuri. Sunt foarte bun prieten cu el si sper sa-l revad curand jucand. Nu ma dezic de el, pentru ca il cunosc foarte bine si stiu cum e cu adevarat. Adrian e un tip foarte puternic care va trece cu bine si peste aceasta problema".

Depistat de doua ori pozitiv in 2010, Mutu risca o pedeapsa de patru ani, dar isi poate diminua pedeapsa daca reuseste sa demonstreze ca nu are nicio vina.

Diana Bianchedi, membra in Comitetul de monitorizare a dopajului din cadrul Ministerului italian al Sanatatii, precum si membra in Comisia de Control din cadrul CONI: "Mutu risca foarte mult pentru ca e recidivist. In baza regulamentului sportiv, Mutu e recidivist si risca patru ani de suspendare. Pentru a obtine o sentinta mai usoara, el trebuie sa spuna clar si precis cum a intrat acea substanta in corpul sau si trebuie sa demonstreze, mai presus de toate, ca nu a existat nici vina, nici neglijenta. Daca nu exista niciun precedent, ar fi scapat mai usor, poate doar cu o mustrare. Cand va fi data sentinta? Mutu va fi audiat de procurori si acest lucru va dura cel putin o luna. Dupa audieri, sentinta e imediata". (Repubblica.it)