Giuseppe Capua, seful comisiei antidoping din federatia italiana de fotbal, crede ca Mutu a facut o prostie si se declara optimist: "Nu stabilim noi daca stia sau nu ca pastilele contineau o substanta interzisa (exista comisii specializate pentru asta), dar cred in buna lui credinta. Vreau sa fiu optimist si sper sa nu primeasca o sanctiune excesiva. Ma astept sa fie suspendat 3 luni".

Capua spune ca nu se poate vorbi de o recidiva dupa episodul Chelsea, intrucat in Anglia a fost vorba de cu totul altceva: alta substanta, iar controlul a fost unul intern, nu unul oficial. Este motivul pentru care oficialul federatiei italiene exclude varianta unei suspendari maxime, de 4 ani.

Surse apropiate clubului toscan anunta ca Mutu nu va solicita o contraexpertiza, pregatindu-si apararea pe ideea ca nu stia de prezenta substantei interzise in pastilele de slabit. Informatia este intarita si de impresarul jucatorului, Victor Becali, care a lasat de inteles ca Mutu nu neaga consumul acestor pilule, context care face ilogica solicitarea unei contraexpertize (GspTV).

Patronul Andrea della Vale a fost prezent la antrenamentul de vineri si a discutat cu antrenorul Prandelli numele posibilului inlocuitor al lui Mutu, pana la solutionarea cazului. La plecarea de la stadion, della Vale a declarat presei ca este convins de nevinovatia atacantului roman: "Adrian este distrus, si-a dat seama ce greseala a facut. Sunt sigur de buna lui credinta! Ii vom un inlocuitor, pentru ca avem niste obiective de indeplinit, apoi sa rezolvam cazul. Trebuie sa ii fim alaturi lui Mutu!"