Depistat pozitiv cu sibutramina, Adrian Mutu risca o suspendare de pana la patru ani, lucru care ar putea insemna practic sfarsitul carierei romanului. "Nu am facut nimic rau", sunt primele cuvinte ale atacantului Fiorentinei dupa noul scandal de dopaj in care este implicat.

"Sunt intr-o stare de soc, nu am facut nimic rau", a declarat Mutu, romanul fiind citat de site-ul oficial al Fiorentinei.

De asemenea, atacantul roman a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook: "Unele momente in viata nu pot fi descrise in cuvinte. Tot ce se va lamuri este ca nu sunt vinovat. Am nevoie de liniste pentru a imi pregati apararea".

"Sibutramina este pe lista substantelor interzise, fiind incadrata la stimulente. Creste travaliul inimii, duce la o irigare si la o oxigenare mai buna. Este interzisa numai in timpul competitiilor sportive. In ziua de astazi, chiar si la trei zile de la administrare ea poate fi depistata in corpul sportivului. I se va face contraexpertiza", a declarat Graziela Vajaiala, seful Agentiei Nationale Antidoping (gsptv).

Interesant este faptul ca italienii au postat deja un sondaj catre fani, acestia fiind pusi sa il aleaga pe urmasul lui Adrian la formatia Viola - Antonio Cassano (Sampdoria), Julio Baptista (Roma), Jeremy Menez (Roma), Giuseppe Rossi (Villarreal), Tommaso Rocchi (Lazio).

In alta ordine de idei, Adrian Mutu urmeaza sa fie suspendat de Federatia Italiana de Fotbal pentru 60 de zile pana la rezolvarea cazului.