Adrian Mutu a fost gasit pozitiv cu sibutramina (o substanta stimulanta care anuleaza partial oboseala) la un control antidoping inopinat care a avut loc dupa partida de campionat cu Bari, conform jurnalistilor italieni de la Gazzetta dello Sport. In respectiva disputa, Adrian a evoluat foarte bine marcand si un gol.

Fiind recidivist dupa episodul Chelsea (a fost suspendat 7 luni dupa consumul de cocaina), Adrian Mutu risca o suspendare intre unu si patru ani de zile. In aceste conditii, cariera de jucator profesionist a lui Mutu este pusa sub semnul intrebarii, tinand cont de faptul ca fotbalistul are 31 de ani.

Ce este sibutramina?

Sibutramina este o substanta care poate fi de obicei gasita in medicamentele care te ajuta sa slabesti, ea avand rol de a inhiba apetitul. Interesant este faptul ca acest medicament este prescris numai persoanelor care nu au reusit sa piarda din greutate cu ajutorul metodelor conventionale de slabire: dieta specifica si exercitii fizice.

Sibutramina poate fi periculoasa pentru persoanele care sufera de probleme renale, respiratorii sau hepatice.

Sibutramina
Sibutramina
Foto: Wikipedia

Pentru ca Decizia Comisiei Antidoping sa fie una finala este nevoie ca si proba B sa confirme acest test.

"CONI este in masura sa anunte ca a depistat rezultate pozitive printre substantele care au fost analizate in cadrul laboratoarelor de la Roma. Este vorba despre Sibutramina, iar ea a fost gasita in proba lui Adrian Mutu. Fotbalistul a fost testat la sfarsitul partidei dintre Fiorentina si Bari (scor 2-1), contand pentru etapa cu XIX din Serie A", se precizeaza in comunicatul de presa al CONI (Comitetul Olimpic Italian).

Adrian Mutu a fost titular in partida cu Bari (castigata de formatia Viola cu 2-1), a marcat in minutul 38 (a egalat situatia pe tabela de marcaj), iar in minutul 75 a fost schimbat cu Gobbi.

Mutu, indepartat deja din lotul Fiorentinei

"In asteptarea probei B, Mutu nu va mai putea juca fotbal. Este vorba despre o suspendare temporara din cadrul lotului echipei Viola. Astfel, Adrian Mutu nu mai este la dispozitia antrenorului Cesare Prandelli" - Firenzeviola.it.

"Sibutramina este pe lista substantelor interzise, fiind incadrata la stimulente. Creste travaliul inimii, duce la o irigare si la o oxigenare mai buna. Este interzisa numai in timpul competitiilor sportive. In ziua de astazi, chiar si la trei zile de la administrare ea poate fi depistata in corpul sportivului. I se va face contraexpertiza", a declarat Graziela Vajaiala, seful Agentiei Nationale Antidoping (gsptv).

Conform gazetarilor din Peninsula, Adrian Mutu a primit vestea dopajului sau la antrenamentul echipei Viola, romanul parasind terenul de joc alaturi de oficialii clubului din Serie A.

"Dupa ce a trecut prin ce a trecut, Mutu trebuia sa fie foarte atent daca tinea la cariera lui. Probabil ca nu a invatat ce trebuia sa invete, imi pare rau de el. Nu cred ca echipa ar putea fi de vina, doctorii sunt foarte atenti cu aceste detalii", a declarat Dorinel Munteanu (gsptv).

"Fiind recidivist, nu are cum sa scape. In aceste conditii, cariera lui Mutu este terminata. Daca s-a intamplat, este foarte rau. Sa nu uitam ca s-a intamplat in Italia, iar CONI nu iarta asa ceva" - Ilie Nastase (gsptv).

Stirea se actualizeaza.