Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal (FRF) a dat aviz negativ cererii Ligii Profesioniste de Fotbal prin care cluburile puteau reduce unilateral drepturile financiare stabilite in contractele incheiate cu jucatorii.

CEx al FRF a reanalizat, marti, propunerea LPF si, dupa ce a consultat Departamenul Juridic al FRF, precum si opiniile legale formulate de o societate civila de avocati, a hotarat sa respinga aceasta idee.

"Ca urmare a Avizului negativ formulat de Departamentul Juridic al FRF, precum si ca urmare a opiniei legale formulate de o societate civila de avocati, a fost respinsa propunerea LPF mai sus mentionata, astfel cum a fost aceasta retinuta in Hotararea Comitetului Executiv al FRF nr. 13 din data de 21.12.2009, punctul 4", informeaza site-ul oficial al FRF.

In cadrul aceleiasi intruniri de marti, CEx a aprobat eliberarea din functie a presedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, ca urmare a alegerii acestuia in functia de vicepresedinte al FRF, si inlocuirea sa cu Ioan Igna, "sub conditia obtinerii acceptului acestuia din urma".