Egipt isi continua drumul spre apararea titlului. Faraonii s-au calificat in semifinalele Cupei Africii pe Natiuni 2010 (CAN), dupa ce au invins cu 3-1 nationala din Camerun. Ultima echipa ce a obtinut biletul pentru semifinale este Nigeria, formatie ce a eliminat Zambia dupa loviturile de la 11 metri.

Ahmed Hassan a fost starul Egiptului in meciul cu selectionata Camerun. Aflat la meciul cu numarul 170 pentru nationala Faraonilor, Hassan a deschis scorul, invingandu-l insa pe propriul portar. Camerun a beneficiat de o lovitura de la colt in minutul 26, iar sutul lui Emana a fost deviat in propria poarta de Hassan, aflat la prima bara. Egipteanul s-a revansat fata de echipa sa si a egalat in minutul 37, printr-un sut din afara careului.

Dupa expirarea timpului regulamentar, cele doua se aflau la egalitate, dar Egiptul a mai inscris de doua ori in extra-timp si a obtinut calificarea. Gado a marcat pentru 2-1 in minutul 92, dupa ce a interceptat o pasa la portar. Hassan a inchis tabela dupa trei minute, inscriind un gol contestat de Eto'o si compania.

Nigeria s-a calificat in semifinalele de la CAN, obtinand o victorie la penalty-uri in fata Zambiei. Aflate la egalitate dupa 90 de minute, scor 0-0, cele doua echipe nu au reusit sa inscrie nici in prelungiri, iar soarta meciului s-a decis la penalty-uri. Thomas Nyirenda a ratat lovitura de la 11 metri pentru Zambia, iar portarul Vincent Enyeama a inscris golul decisiv, scor 5-4.

In semifinale, detinatoarea titlului, Egipt va intalni Algeria, iar Nigeria va incerca accederea in finala in fata Ghanei.

Zambia - Nigeria 0-0 (4-5 la penalty-uri)

Egipt - Camerun 3-1. Marcatori: Hassan '37, '95, Gado '92/ Hassan (autogol) '26