Marile rivale Inter si AC Milan vor bifa, in aceasta seara, intalnirea cu numarul 270, disputa de pe Giuseppe Meazza putand decide titlul de campioana din Italia. De-a lungul timpului, Milanul a adunat 105 victorii, Interul 92, in timp ce 72 de meciuri s-au terminat la egalitate. Marile absente ale serii vor fi Samuel Eto'o si Pato.

Inter si AC Milan se afla in fata meciului cu numarul 270, "Derby della Madonnina" disputandu-se in acest retur intre formatiile care lupta pentru titlul de campioana a Italiei.

Cu sase puncte avans in campionat, Interul poate lua in considerare si un rezultat de egalitate, in timp ce Milanul poate forta venirea pe prima pozitie numai in cazul unui succes (mai au o restanta cu Fiorentina, iar in cazul in care vor invinge i-ar putea egala pe interisti la puncte).

In clasamentul all-time al intalnirilor, Milanul conduce, rosso-nerii bifand 105 victorii. Interul a triumfat in 92 de partide, in timp ce 72 s-au incheiat nedecis.

Cu Internationale in postura de gazda au fost 75 de meciuri, scorul la general fiind favorabil Interului cu 26-22.

Pe 15 februarie 2009, Inter a castigat in fata Milanului cu 2-1 (Adriano 29', Stankovic 43' - Pato 71') in ultima partida in care a fost gazda.

Demn de mentionat este faptul ca Milanul nu a mai castigat pe terenul lui Inter din anul 2005 (de pe 27 februarie mai exact), atunci cand golul lui Kaka (29') (ajuns intre timp la Real Madrid) a stabilit invingatoarea.

Inter a castigat ultima data pe 15 februarie 2009 (2-1)

Milan a triumfat ultima data pe 27 februarie 2005 (1-0)

Ultima remiza a fost consemnata pe 13 martie 1999 (2-2).

Echipe probabile:

Inter: Julio Cesar-Maicon, Lucio, Samuel, Cordoba-Pandev, Zanetti, Cambiasso, Balotelli-Sneijder, Milito

Accidentati: Chivu, Khrin, Thiago Motta, Stankovic, Muntari

AC Milan: Dida-Abate, Favalli, Thiago Silva, Antonini-Ambrosini, Pirlo-Seedorf-Beckham, Borriello, Ronaldinho

Accidentati: Pato, Zambrotta, Oddo, Onyewu, Adiyah, Seedorf, Nesta

Jose Mourinho se poate lauda cu o performanta greu de egalat, antrenorul portughez fiind neinvins pe propriul teren (in perioada FC Porto, Chelsea Londra si Inter Milano) de aproximativ 8 ani.

Derbiul dintre Inter si AC Milan va fi in direct pe DigiSport de la ora 21:45.