FC Barcelona a castigat categoric, scor 3-0, in deplasarea de la Valladolid, formatia pregatita de Josep Guardiola reusind sa termine fara infrangere turul de campionat din Primera Division. Golurile disputei au fost marcate de Xavi (20'), Dani Alves (22') si Messi (56').

Catalanii au incheiat jumatatea sezonului cu 15 victorii si 4 egaluri, in dreptul infrangerilor fiind trecut zero. Barca a marcat de 49 de ori, primind doar 10 goluri in tot turul de campionat.

Intr-o alta partida a zilei, Sevilla a dispus cu 1-0 de Almeria, unicul gol fiind marcat de Negredo, in minutul 9.

Echipe:

Valladolid: Villar, Lopez, Arzo, Prieto, Marcos, Borja, Lazaro, Marquitos, Canobbio, Sesma, Costa

Barcelona: Valdes, Abidal Pique, Puyol, Alves, Iniesta, Keita, Xavi, Henry, Ibrahimovic, Messi

"Trebuie sa fim concentrati la nivel maxim in continuare, nu sunt neaparat entuziasmat de faptul ca am terminat turul fara infrangere. Acest lucru nu ne ofera garantia ca vom castiga titlul de campioana a Spaniei. Nicio diferenta de puncte nu este de nerecuperat, iar anul trecut am avut nevoie de o victorie pe Bernabeu pentru a fi siguri de castigarea trofeului" - Josep Guardiola, antrenor FC Barcelona.

"Suntem foarte multumiti de nivelul la care am ajuns sa jucam fotbal. Avem o echipa in toate sensurile cuvantului, performanta de a nu pierde intr-un tur intreg dovedind din plin acest lucru" - Joan Laporta, presedinte FC Barcelona .

Clasament:

1 Barcelona 49 puncte

2 Real Madrid 41 puncte (-1 joc)

3 Valencia 38 (-1 joc)

4 Deportivo 34 puncte.