Anghel Iordanescu ocupa locul 66 intr-un clasament al celor mai buni antrenori din ultimii 13 ani realizat de IFFHS (Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului), fostul selectioner al Romaniei aflandu-se in fata lui Mircea Lucescu (locul 81) si Victor Piturca (pozitia 120 - ultima din ierahie).

Anghel Iordanescu a acumulat 7 puncte, fostul selectioner aflandu-se la egalitate, printre altii, cu Morten Olsen (Danemarca), Roberto Mancini (Italia) si Srecko Katanec (Slovenia).

Surprinde clasarea in urma lui Iordanescu a lui Mircea Lucescu, antrenorul roman fiind pe locul 81, cu 6 puncte acumulate. Il Luce se afla pe acelasi loc cu Zico (Brazilia) si Nery Pumpido (Argentina).

Ultimul roman din acest clasament este Victor Piturca, antrenor care ocupa locul 120, cu doar un singur punct acumulat. Piti este la egalitate cu Cesare Maldini (Italia), Javier Irureta (Spania) si Alfio Basile (Argentina).

Ierarhia este dominata de Sir Alex Ferguson, in timp ce pe urmatoarele locuri se afla Marcello Lippi (Italia) si Arsene Wenger (Franta).

Clasamentul celor mai buni 10 antrenori (perioada 1996-2009):

1. Sir Alex Ferguson (Scotia) 87p

2-3. Marcello Lippi (Italia) si Arsene Wenger (Franta) 58p

4. Guus Hiddink (Olanda) 51p

5. Jose Mourinho (Portugalia) 48p

6. Otmar Hitzfeld (Germania) 43p

7-8. Marcelo Bielsa (Argentina) şi Sven Goran Eriksson (Suedia) 41p

9. Luiz Felipe Scolari (Brazilia) 38p

10. Frank Rijkaard (Olanda) 34p.