Oficialii Federatiei de fotbal a statului Mali acuza in mod oficial selectionatele Angolei si Algeriei de "non-combat" in partida pe care cele doua echipe au disputat-o luni seara in Grupa A a Cupei Africii pe Natiuni, terminata la egalitate 0-0.

Mali a terminat la egalitate de puncte cu echipa Algeriei Grupa A de la CAN, dar a ratat calificarea din cauza rezultatului direct. Potrivit regulamentului competitiei, in caz de egalitate nu se ia in considerare golaverajul, ci rezultatul direct. Mali a fost invinsa de Algeria cu 1-0, dar spera la o calificare in sferturile de finala mizand pe o victorie a Angolei in ultimul meci din grupa.

Oficialii Federatiei din Mali considera ca in repriza a doua a partidei dintre Angola si Algeria cele doua echipe au "pacalit" fotbalul, ambele fiind calificate la 0-0 si cer Confederatiei Africane de Fotbal sa ia masuri in acest caz.

"Protestam vehement impotriva comportamentului echipelor algeriene si angoleze. Cea de-a doua repriza a meciului dintre cele doua reprezentative a fost un non-combat total, echipele refuzand sistematic sa joace pentru a pastra scorul de 0-0, suficient pentru calificarea lor. Aceasta atitudine anti-sportiva, contrara eticii si fair-play-ului sustinute de FIFA si CAF, trebuie condamnata cu vehementa. Aceasta atitudine nu onoreaza in niciun fel fotbalul african si acest sport in general. Speram ca oficialii CAF sa ia masurile disciplinare corespunzatoare", a mentionat intr-o scrisoare publica secretarul general al Federatiei din Mali, Boubacar Thiam, citat de AFP.

Mali a castigat ultimul meci al Grupei A, invingand pe Malawi cu 3-1, dar a parasit competitia. Aceasta partida a fost ultima la nationala pentru jucatorul Sevillei, Kanoute, care a anuntat in cursul zilei de marti ca se retrage din echipa statului Mali.