Fostul jucator al lui Inter Milan, Zlatan Ibrahimovic a fost ales, luni, de catre Asociatia Italiana de Fotbal (AIC) jucatorul anului 2009 in Italia, dupa ce si-a ajutat echipa sa castige al patrulea titlu consecutiv in Serie A. "Oscarul fotbalului italian" a ajuns si in vitrina lui Jose Mourinho, portughezul fiind desemnat antrenorul anului. Premiile au fost oferite pe baza voturilor jucatorilor italieni pentru sezonul 2008-2009.

Ibrahimovic s-a transferat in iulie la Barcelona, dar a fost rasplatit cu "Oscarul fotbalului italian" dupa ce a marcat 25 de goluri in editia 2008-2009 a Seriei A. Pe langa premiul pentru cel mai bun jucator din Italia, suedezul a primit si trofeul pentru "Stranierul anului 2009".

"Imi e dor de Italia. In cinci ani am invatat enorm si am castigat foarte mult. Dar acum ma simt bine in Spania si imi place la Barcelona. Nu cred ca Mourinho m-a iertat pentru ca am plecat la Barcelona. Bineinteles ca mi-e dor de el. Oricine i-ar simti lipsa unui om ca Mourinho, are o personalitate deosebita", a declarat suedezul.

Fostul antrenor al lui Ibra de la Inter, portughezul Jose Mourinho a fost rasplatit pentru munca sa si a primit trofeul "Cel mai bun antrenor". Inter Milano a primit "Oscarul" pentru cea mai buna echipa, iar Julio Cesar (Inter) a fost ales portarul anului 2009.

Cel mai bun jucator italian a fost declarat mijlocasul de la AS Roma, Daniele de Rossi, brazilianul Alexandre Pato (AC Milan) a fost desemnat "Cel mai bun jucator tanar", iar Giorgio Chiellini (Juventus) a fost declarat "Fundasul anului". Arbitrul anului 2009 a fost desemnat Roberto Rosetti.

Postul de televiziune Sportitalia a mai oferit doua premii suplimentare: Diego Milito (Inter) a primit "Premiul Fanilor", iar Fabio Quagliarella (Udinese) a primit premiul "Cel mai frumos gol", pentru reusita sa din partida cu actuala sa echipa, Napoli.