Camerun s-a relansat in lupta pentru calificarea in sferturile de finala ale Cupei Africii pe Natiuni (CAN) 2010. Invinsi de Gabon in primul meci al Grupei D, Eto'o si compania si-au luat revansa in meciul cu Zambia, obtinand victoria, scor 3-2, in ultimele patru minute ale partidei. Gabon a remizat, scor 0-0, cu Tunisia, si a ratat sansa de a-si asigura biletul pentru faza urmatoare.

Rigobert Song (Camerun), omul care a contribuit la infrangerea echipei sale in primul meci la CAN 2010, "a comis-o" din nou in meciul cu Zambia. Song a gafat din nou si a oferit cadou primul gol al adversarilor, in minutul 8. Geremi a egalat in minutul 68, dupa ce portarul nationalei Zambiei si-a scapat mingea in poarta, iar Eto'o si-a adus echipa in avantaj dupa doar patru minute. Zambia a fost la un pas de a obtine un punct din intalnirea cu selectionata Camerunului, dupa ce Katongo a transformat fara emotii o lovitura de la 11 metri. Centrare perfecta si lovitura de cap "nimicitoare" a lui Idrissou a reaprins sperantele Camerunului, care urca pana pe locul al doilea in Grupa D, in spatele Gabonului.

Gabon nu a reusit sa invinga Tunisia, obtinand o remiza alba, scor 0-0, dar ramane pe primul loc in Grupa si va juca meciul decisiv in fata Zambiei.

Luni, au loc ultimele meciuri ale Grupei A. Angola intalneste Algeria, iar Mali infrunta pe Malawi.

Gabon - Tunisia 0-0

Camerun - Zambia 3-2. Marcatori: Geremi '68, Eto'o '72, Idrissou '86/ Mulenga '8, Katongo (penalty) '82