Danny Jordaan, presedintele comitetului de organizare de la Campionatul Mondial de Fotbal, este de parere ca Angola este vinovata pentru atentatul care a avut loc asupra nationalei din Togo, sud-africanii precizand ca pe durata turneului final din vara lui 2010 nu vor exista evenimente similare. "Daca ceva se intampla in Africa, nu trebuie sa condamnam automat intregul continent", a precizat Jordaan.

"De cat timp se stia ca sunt grupuri separatiste in Angola? Ca exista riscul unor atacuri teroriste? Se stia acest lucru. De aceea eu spun ca este responsabilitatea tarii gazda sa gestioneze astfel de situatii de criza", a precizat Jordaan citat de AFP.

Oficialul african este de parere ca doar o organizare precara a putut duce la un asemenea eveniment nedorit.

Interesant este faptul ca o echipa de evaluare, condusa chiar de Danny Jordaan, a tras un semnal de alarma in legatura cu pericolele existente in Angola (tara gazda a Cupei Africii pe Natiuni) inca din 2006. Cu toatea acestea, nu s-a facut mare lucru in acest sens.

Atacul armat asupra autocarului nationalei statului Togo a avut loc vineri (saptamana trecuta), incident in urma caruia doua persoane au murit si mai multe au fost ranite. Printre raniti s-a aflat si Serge Akakpo, fotbalist ce evolueaza la FC Vaslui.

In alta ordine de idei, Jordaan asigura ca pe durata Cupei Mondiale de Fotbal nu se va intampla niciun eveniment de genul celui din Angola, masurile de securitate fiind stricte.

"Nu trebuie sa aplicam insa aceleasi standarde tuturor statelor. Daca ceva se intampla in Africa nu trebuie sa condamnam automat intregul continent", a completat oficialul.

In sprijinul afirmatiilor sale, Danny Jordaan a adus cele peste 100 de evenimente sportive majore pe care Africa de Sud le-a organizat ireprosabil incepand in 1994 pana astazi.

Campionatul Mondial de Fotbal se va desfasura intre 11 iunie si 11 iulie 2010, la turneul final participand cele mai bune 32 de echipe nationale din lume, repartizate in opt grupe.