Nationala statutului Togo a revenit asupra deciziei de a nu participa la Cupa Africii pe Natiuni, Adebayor si compania urmand sa evolueze, pana la urma, la competitia gazduita de Angola. "Suntem orice, dar nu lasi", si-au motivat togolezii decizia de ultim moment.

Togo va lua parte la CAN pentru a lupta in memoria colegilor morti si a celor raniti in urma atacului armat care a avut loc, in cursul zilei de vineri, asupra autocarului primei reprezentative (petrecut la granita dintre Congo si Angola).

Conform unor surse apropiate togolezilor (citate de Reuters), in schimbarea deciziei a contat enorm efortul primului-ministru angolez, Paulo Kassoma, dar si a organizatorilor competitiei.

Atentatul impotriva autocarului nationalei Togo a fost revendicat de catre Fortele de Eliberare din Cabinda (o enclava din Angola), acestia precizand insa ca atacatul a fost de fapt indreptat catre soldatii angolezi care escortau echipa din Togo.

"Suntem indurerati. Aceasta nu mai este o sarbatoare a fotbalului, dar vrem sa ne aparam culorile, valoarea si faptul ca suntem barbati", a declarat Thomas Dossevi, fotbalistul celor de la FC Nantes.

"Suntem pe deplin dezamagiti pentru ca federatia nu a vrut sa amane meciul ca sa putem merge la inmormantare. Nu suntem sustinuti destul! Interesele CAF sunt pe primul plan, nu cele ale tarilor participante", a completat Dossevi.

"L-am vazut pe unul dintre colegi fiind lovit de un glont. Plangea in continuu, pentru ca mai apoi sa-si piarda cunostinta. O experienta cumplita! Am fost mitraliati timp de aproximativ 30 de minute. Eram toti la podea, plangeam si ne rugam sa scapam cu viata" - Emmanuel Adebayor.

Togo va disputa prima partida pentru Cupa Africii pe Natiuni, luni, de la ora 20:30, impotriva statului Ghana, disputa putand fi urmarita in direct pe Eurosport.