Fotbalistul togolez Serge Akakpo, jucator al echipei FC Vaslui, a fost grav ranit in urma unui atac armat asupra autocarului cu care echipa nationala de fotbal a statului Togo se deplasa in Angola, pentru Cupa Africii pe Natiuni. Soferul autocarului a fost ucis, iar alte patru persoane au fost ranite, intre care si doi fotbalisti, informeaza agentiile de presa internationale.

Portarul echipei franceze GSI Pontivy, Kodjovi Obilale, si fundasul lui FC Vaslui, Serge Akakpo, au fost cei doi fotbalisti raniti in urma atacului armat al unor rebeli angolezi, a declarat pentru AFP unul dintre componentii echipei togoleze, Thomas Dossevi. "Akakpo a fost impuscat in spate, iar Obilale a fost lovit in rinichi", a precizat Dossevi.

Alaturi de acestia, au fost raniti si soferul autocarului, antrenorul de portari al echipei, precum si doctorul delegatiei. Potrivit unui oficial togolez citat de Reuters, soferul autocarului a decedat in urma atacului.

Focurile de arma au fost trase imediat dupa ce autocarul nationalei togoleze a trecut frontiera dintre Congo si Angola, sustin jucatorii. Unul dintre acestia a declarat ca echipa se afla in stare de soc si ca iau in calcul retragerea de la Cupa Africii, competitie programat sa inceapa duminica. "Daca se poate, acest turneu ar trebui boicotat. Toate meciurile ar trebui anulate. Noi vrem doar sa ne intoarcem acasa", a spus Alaixys Romao, mijlocasul lui Grenoble.

UPDATE Gruparea de gherila separatista angoleza FLEC a revendicat atacul armat de vineri asupra autobuzului echipei nationale de fotbal din Togo, informeaza Reuters.