Dan Petrescu a fost prezentat la Kuban Krasnodar, oficialii echipei din liga a doua din Rusia fiind mandri de faptul ca antrenorul roman a ales sa o pregateasca pe Kuban. "La echipa a sosit specialistul Dan Petrescu, echipa este pe maini bune", se precizeaza pe site-ul oficial al gruparii ruse.

"Visul a devenit realitate, specialistul roman Dan Petrescu a sosit la echipa. Romanul a reusit sa castige titlul de campion cu Unirea Urziceni, bifand de asemenea un parcurs bun in Champions League. A evoluat de-a lungul carierei la nume mari precum Steaua, Sheffield si Chelsea, iar ca antrenor a pregatit pe Rapid, Sportul, Wisla si Urziceni", se precizeaza pe site-ul oficial al rusilor.

"La Kuban va antrena agentul Mulder. Obiectul Dan Petrescu a stralucit, a atras atentia, iar apoi proiectoarele s-au dus catre Dinamo Moscova. Misteriosul obiect zburator de origine romana a ateriza in cele din urma la Kuban", se scrie in presa din Rusia (Komsomolskaia Pravda).

Dan Petrescu a semnat cu Kuban pentru o perioada de trei ani de zile, cu optiune de prelungire pentru inca doua sezoane. Formatia din Krasnodar evolueaza in liga a doua din Rusia, dar are ambitii mari in legatura cu promovarea si cu participarea in cupele europene in urmatoarele sezoane.

"Am avut mai multe optiuni de a-mi continua cariera, cea de la Kuban a fost cea mai interesanta si de luat in seama. Orasul, atat de pasionat de fotbal, suporterii care-si sustin in numar mare favoritii, pur si simplu merita sa aiba o echipa de nivel inalt. Stiu cat de mult e iubit fotbalul in aceasta zona", a declarat Dan Petrescu, citat de site-ul oficial al celor de la Kuban.

Romanul va debuta in postura de antrenor al gruparii ruse (are culorile oficiale galben-verde, asemanandu-se cu FC Vaslui sau Dacia Mioveni) pe 10 ianuarie 2010, atunci cand va avea loc reunirea lotului.