Dan Petrescu a parasit-o pe Unirea dupa un parcurs impresionant in Champions League, iar presa internationala este uimita de alegerea facuta de fostul jucator al celor de la Chelsea. "Arhitectul a parasit-o pe Unirea", titreaza AFP.

"Dan Petrescu este arhitectul din spatele succesului remarcabil al Unirii. A reusit sa conduca exemplar clubul din micul oras cu un stadion de doar 7000 de locuri catre titlul de campioana din Romania. In sezonul trecut, Urziceniul a terminat pe locul trei in grupa din Champions League si va intalni pe Liverpool in 16-imile de finala ale Europa League", scriu jurnalistii de la AFP.

"Este cel putin surprinzatoare decizia lui Dan Petrescu de a parasi o echipa care a facut senzatie sub comanda sa. Unirea Urziceni a devenit o forta sub comanda lui Petrescu, echipa castigand pentru prima data in existenta titlul in Romania. De asemenea, echipa a fost laudata dupa un parcurs foarte bun in Champions League. In 16-imile Europa League, Urziceniul va da piept cu Liverpool", scriu gazetarii de la ESPN.

Dan Petrescu a decis sa o paraseasca pe Unirea Urziceni in preajma Sarbatorilor de Craciun, cu toate ca echipa traversa una dintre cele mai bune perioade din istoria sa. Micutul club ialomitean a impresionat sub comanda fostului international, fiind una dintre revelatiile Champions League dupa victorii cu Sevilla si Rangers.