Dan Petrescu a plecat de la Urziceni, iar in locul Bursucului echipa ialomiteana intentioneaza sa aduca un tehnician strain. "Ne propunem sa aducem un antrenor strain", a declarat Mihai Stoica, presedintele Unirii. "A fost o reziliere pe cale amiabila, ii doresc mult succes", a completat Dumitru Bucsaru, patronul campioanei Romaniei. * Citeste si Dan Petrescu a plecat de la Urziceni/ Povestea Bursucului la Unirea

"Dan Petrescu nu si-a reziliat contractul, o va face luni, atunci cand vom organiza o conferinta de presa in care vom raspunde tuturor intrebarilor. Asta e tot ce pot sa spun acum, mai multe se vor afla la momentul potrivit. Abia de acum inainte vom cauta sa vedem ce antrenori sunt disponibili si ii vom inainta o propunere patronului, dar ne propunem sa aducem un tehnician din strainatate. Emotional, e o lovitura pentru mine, imi pare foarte rau ca s-a intamplat acum ca Dan sa plece" - Mihai Stoica (gsptv).

"A fost o despartire amiabila. Il inteleg pe Dan Petrescu ca vrea sa plece la mai bine. Asta e viata antrenorilor, vin si pleaca. Ne-am strans mana, ne-am urat succes reciproc si ii urez sa fie bine in continuare. MM Stoica se va ocupa de aducerea unui alt antrenor" - Dumitru Bucsaru (sport.ro).

Dupa ce a castigat campionatul cu Unirea in sezonul 2008-2009 si a reusit opt puncte in grupele Champions League, Dan Petrescu a ales sa paraseasca echipa ialomiteana, nemultumit de faptul ca patronul Dumitru Buscaru nu a dorit sa intaresca lotul de jucatori in perspectiva dublei cu Liverpool din Europa League.