Aventura lui Dan Petrescu pe banca tehnica a Unirii Urziceni a inceput in septembrie 2006, atunci cand fostul international a sosit pe meleaguri ialomitene dupa ce a fost demis de la Wisla Cracovia. La micuta echipa din Baragan, Bursucul avea sa cunoasca cele mai mari satisfactii de pana acum, Petrescu castigand titlul de campion al Romaniei si cele mai multe puncte reusite de o echipa romaneasca in grupele Champions League, 8. *Citeste si Dan Petrescu a plecat de la Urziceni

Fost jucator al echipelor Steaua, Foggia, Genoa, Sheffield, Chelsea, Bradford, Southampton si FC National, Dan Petrescu si-a inceput cariera de antrenor la Sportul Studentesc, in Liga 2, in sezonul 2003-2004.

Urmatorul pas din cariera Bursucului avea sa fie legat de Rapid, dar tehnicianul nu a rezistat decat sase etape in Giulesti. A revenit in Regie, echipa pe care a pregatit-o in Liga 1 in sezonul 2004-2005.

Dan Petrescu paraseste tara in anul 2006, fostul international semnand cu Wisla Cracovia, din Polonia. Bursucul a fost demis de polonezi dupa ce a fost invins in Cupa UEFA (primul tur) de catre Iraklis Salonic cu scorul de 1-0. Aventura poloneza a lui Petrescu lua sfarsit, tehnicianul alegand sa se intoarca in tara. Oficialii lui Wisla i-au reprosat din plin ratarea titlului.

In septembrie 2006, Bursucul accepta sa devina principal la Unirea Urziceni, o echipa mica cu ambitii mari. Cu multa munca si cu o disciplina de fier, Petrescu ajunge in finala Cupei Romaniei (2007-2008), aceasta performanta ducand-o pe Unirea in Cupa UEFA.

In primul tur al competitiei, Urziceniul avea sa fie eliminat de Hamburg SV, dupa ce ialomitenii reusisera un 0-0 in Germania (au pierdut cu 2-0 in retur).

Marea performanta avea sa vina la finalul stagiunii 2008-2009, atunci cand Unirea a castigat titlul de campioana a Romaniei. Presa din intreaga lume a scris despre Chelsea de Ialomita, micuta echipa (dintr-un oras cu aproximativ 17.000 de oameni) care s-a calificat in grupele Champions League.

Intr-o grupa cu FC Sevilla, VfB Stuttgart si Glasgow Rangers, Unirea acumuleaza opt puncte, record absolut pentru fotbalul romanesc, ialomitenii fiind la doar 90 de minute distanta de optimile Ligii Campionilor.

Dan Petrescu termina cu Urziceniul pe locul trei, obtinand astfel calificarea in primavara cupelor europene. In 16-imile Europa League, Unirea va da piept cu Liverpool, intr-o dubla mansa care va avea loc pe 18 si 25 februarie 2010.

Marele merit al lui Dan Petrescu este acela de a face din anonima Unirea una dintre marile suprize ale Champions League, o formatie care a trecut de Rangers (chiar in Scotia) cu 4-1 si de Sevilla cu 1-0 pe propriul teren (s-a jucat in Ghencea).