Dupa despartirea prematura de Gloria Bistrita, Lucian Sanmartean avea variantele CFR Cluj si FC Timisoara, echipe care isi doreau sa se intareasca cu fostul jucator al lui Panathinaikos. Surpriza si-a facut aparitia miercuri, atunci cand mijlocasul a semnat cu FC Vaslui, Adrian Porumboiu convingandu-l pe fotbalist sa vina sub comanda lui Marius Lacatus.

In varsta de 30 de ani, jucatorul a semnat pentru urmatorii doi ani si jumatate cu moldovenii, Marius Lacatus fiind unul dintre admiratorii fotbalistului.

Titular la Bistrita, Sanmartean s-a certat cu Florin Halagian si a fost nevoit sa paraseasca echipa din Liga 1. Sanmartean va fi prezent la reunirea galben-verzilor, aceasta urmand sa aiba loc pe 8 ianuarie.

"FC Vaslui a inceput campania de transferuri si l-a adus la echipa moldoveana pe mijlocasul Gloriei Bistrita, Lucian Sanmartean. Jucatorul a semnat un contract pe doua sezoane si jumatate", se scrie pe site-ul oficial al formatiei din prima liga de fotbal a tarii.

Nascut pe 13 martie 1980, Lucian Sanmartean a evoluat de-a lungul carierei la Gloria Bistrita (1998-2003), Panathinaikos Atena (2003-2006), FC Utrecht (2007-2008) si Gloria Bistrita (2009).