Comisia de Disciplina a Ligii Profesioniste de Fotbal din Portugalia a instituit o masura disciplinara impotriva lui Cristian Sapunaru si a coechipierului sau de la FC Porto, Givanildo Sousa "Hulk", dupa ce acestia au agresat un steward la sfarsitul derby-ului cu Benfica, de duminica. Astfel, Comisia a hotarat sa-i suspende preventiv pe cei doi.

In tunelul de acces catre vestiare, Sapunaru si Hulk au atacat un reprezentant al firmei de paza. Dupa ce au examinat rapoartele de joc ale brigazii de arbitri, reprezentantii Comisiei Ligii portugheze au hotarat sa ii suspende preventiv pe cei doi, "in conformitate cu articolul 32.2.a), pentru comportamentul de dupa meci din zona de acces catre vestiare".

Potrivit presei portugheze, exista si probe video ce confirma comportamentul nesportiv al celor doi. Cu toate acestea, varianta lui Sapunaru este diferita. Romanul a declarat ca doar a reactionat la un atac la angajatului, informeaza Radio Renascenca. Comisia de Disciplina a hotarat sa aplice masuri disciplinare si clubului Benfica, "pentru comportamentul fortelor de ordine din zona de acces catre vestiare".

Pentru comportamenul sau nesportiv, Cristian Sapunaru risca o suspendare intre 6 luni si 3 ani si o amenda de 7500 de euro.