Decizia Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal de a permite cluburilor sa reduca unilateral salariile jucatorilor a starnit controverse in lumea fotbalului. Presedintele Federatiei, Mircea Sandu, nu a fost la intrunirea CEx si a declarat in cursul zilei de luni ca aceasta decizie nu este fondata si CEx nu are atributii in acest sens.

"Pe mine nu m-a consultat nimeni. Nu e o greseala pentru ca din punctul meu de vedere aceasta decizie nu exista. E nefondata. Comitetul Executiv nu are atributii in acest sens. Daca astazi as fi jucator si mi s-ar impune o astfel de masura, maine sunt in greva generala. Eu cred ca s-a facut ceva in pripa astazi ceea ce duce la o escaladare a unui nou scandal in fotbalul romanesc, exact ceea ce nu aveam nevoie in acest moment. Eu am inteles ca se asteapta un punct de vedere al directiei juridice. Nu e o decizie finala. Oricum, eu cred ca trebuia consultat premergator departamentul juridic", a declarat presedintele FRF, Mircea Sandu la gsptv.

Mihai Stoica (manager general Unirea Urziceni): "Este cea mai aberanta decizie din istoria fotbalului romanesc. Bineinteles ca nu o sa poata fi aplicata. In niciun caz Unirea Urziceni nu este partasa la asa ceva. Daca propunerea a venit din partea lui Dumitru Dragomir, atunci de ce nu i se reduce dumnealui salariul? Si cu cealalta jumatate ar putea ajuta cluburile". (gsptv).

Dumitru Costin, reprezentantul Sindicatului jucatorilor in Comitetul Executiv al FRF: "Eu am ajuns putin mai tarziu la sedinta din cauza traficului si am aflat cu stupoare de aceasta decizie, care nici macar nu era pe ordinea de zi. E o aberatie, nu e absolut deloc legala. E un monstru. Dragomir a profitat de absenta lui Sandu de la sedinta, care sunt sigur ca nu ar fi votat fara aprobarea departamentului juridic. Practic el a condus sedinta si a mutat totul de la LPF la FRF pentru ca acolo nu a gasit cadru legal. Oamenii din Comitet nu aveau cunostinte juridice si au inghitit ce le-a spus Dragomir. Dupa sedinta, cand le-am spus ce au votat, au inceput sa isi schimbe optiunea".

Nu toata lumea a fost, insa, impotriva acestei decizii. Printre adeptii hotararii CEx au fost finantatorii echipelor Dinamo si Steaua. "Imi convine legea prin care salariile jucatorilor pot fi reduse. Ce preferati? Fotbalisti cu salariu mic sau someri? Jucatorii trebuie sa respecte legea. Daca eu am fost fericit, va dati seama cum a fost Copos?", a declarat finantatorul Stelei. (gsp.ro)